Ann-Marie MacFarlane er i disse dage på et internationalt mesterkursus i sang med et af hendes forbilleder, den verdensberømte diva Barbara Hendricks. Foto: Nikolaj Lund.

Ann-Marie MacFarlane er i disse dage på et internationalt mesterkursus i sang med et af hendes forbilleder, den verdensberømte diva Barbara Hendricks. Foto: Nikolaj Lund.

Århusiansk operasanger får undervisning af Barbara Hendricks

Operasanger Ann-Marie MacFarlane fra Åbyhøj er på vej til internationalt mesterkursus med divaen Barbara Hendricks

Af
Af Jeppe Rafn

Ann-Marie MacFarlane fra Åbyhøj får i de kommende dage et boost til sin karriere og levevej som operasanger. Det sker i den svenske by Trollhättan, hvor hun fra 10. - 18 juli deltager i Aurora Champer Music Festival.
Ann-Marie MacFarlane er en af blot otte operasangere fra hele verden, som er blevet udvalgt til et mesterkursus med den legendariske diva Barbara Hendricks. Mesterkurset er meget attraktivt, fordi det er gratis for deltagerne, og der er hård konkurrence om at komme blandt de udvalgte, fortæller Ann-Marie MacFarlane.
Sopranen fra Åbyhøj og de andre sangere fra blandt andet Frankrig, Tyskland og Tyrkiet får hver især solo-undervisning af Barbara Handricks samt karriereråd fra den 61-årige amerikansk fødte sanger, som i mange år har boet i Sverige.

Ann-Marie MacFarlane.
Foto: Nikolaj Lund.

Ann-Marie MacFarlane. Foto: Nikolaj Lund.

Født og opvokset i USA

Ann-Marie er 30 år og er ligesom idolet Barbara Hendricks født og opvokset i USA.
Hendes mor Inge-Lise Bay er dansker, mens hendes afdøde far, kunstmaler Donald Douglas MacFarlane, var amerikaner. Forældrene mødtes på et reklamebureau i Århus og flyttede til USA, inden de fik Ann-Marie, der er amerikansk statsborger.
Ann-Marie begyndte sin klassiske uddannelse i USA som pianist, men skiftede til sang og blev uddannet i klassisk sang på University of Michigan School of Music i den amerikanske delstat Michigan.
Hendes far døde for nogle år siden af knoglekræft, og i 2007 flyttede Ann-Marie og hendes mor til Århus, hvor de bor sammen i en lejlighed i Åbyhøj.
Ann-Marie MacFarlane forsøger at etablere sig som operasanger og har blandt andet medvirket på Den Jyske Opera i koret i Peter Langdals opførelse af "Den Flyvende Hollænder og som workshop solist til Thomas Agerfeldt Olesens kommende opera. Århusianerne kender hende også fra solo koncerter i blandt andet Skt. Johannes Kirke.

Publiceret 08 July 2010 17:00