Arkivfoto

Arkivfoto

Dumdristig beboer slukkede selv brand

Mand fik en del røg og blev sveden, da han på egen hånd slukkede brand i sin lejlighed

Af
Af Jeppe Rafn

En beboer på Søndervangen i Viby i det sydlige Århus gik i formiddags og arbejdede i sin have, da han pludselig opdagede, at der kom røg fra hans stuelejlighed.
Manden løb ind i lejligheden og fik kastet en spand vand over en papirkurv, som der var brand i. Det lykkedes stort set at slukke branden, men beboeren fik en del røg og blev svedet op ad armene, fortæller indsatsleder Bjørn Christensen, Århus Brandvæsen, som ikke vil råde andre til at gøre det samme i en lignende situation.
"Det kan ikke anbefales. Han kunne være faldet om. Man skal lukke dørene, så ilden ikke får luft, og så ringe til brandvæsenet og advisere de andre beboere i opgangen," lyder rådet fra indsatslederen.
Brandvæsenet er ikke klar over, hvordan ilden er opstået, udover at den er startet i papirkurven og har fået fat i skrivebordet, som papirkurven stod under.
Der var stadig megen røg i lejligheden, da Århus Brandvæsen ankom, og man måtte sende røgdykkere ind og efterslukke og ventilere lejligheden, som blev totalt sodskadet.

Publiceret 06 July 2010 13:00