Hør den amerikanske, upcoming sangerinde Esperanza Spalding på Århus Jazz Festival.

Hør den amerikanske, upcoming sangerinde Esperanza Spalding på Århus Jazz Festival.

Aarhus Jazz Festival tyvstarter i dag

Af
Af Martin Hansen

Aarhus Jazz Festival fylder byen med jazz i perioden 10.–17. juli 2010. Men allerede tirsdag 6. juli kl. 16-18 lægges der ud med en jazzet tyvstart på Klostertorvet i hjertet af Århus.
Her præsenterer Klüvers Big Band "The Rolling Stones Big Band Project," hvor bigbandet sammen med sangeren Bobo Moreno, og den unge norske saxofonist Marius Neset spiller sange af Stones arrangeret for bigband. Der er fri entré til denne koncert.
Og så går det løs lørdag 10. juli. Aarhus Jazz Festival afholdes i år for 22'ende gang, og publikum kan opleve masser af nye spændende nationale og internationale navne.
Hør blandt andet Esperanza Spalding, som er en ung kvindelig, amerikansk bassist og sangerinde. Hun har allerede spillet med folk som Michel Camilo, Pat Metheny og Joe Lovano, og er i den grad en oplevelse for både øre og øjne.
Grace Kelly er en ung fremadstormende kvindelig saxofonist. Hun er amerikaner med asiatiske rødder og har bl.a. nydt godt af Lee Konitz' evner som mentor.
Ud over de unge, talentfulde på vej frem, præsenterer Aarhus Jazz Festival selvfølgelig også masser af mere erfarne navne.
Endelig er der børnejazz på hele syv formiddage. Her er bl.a. Kaya Brüel, Master Fatman's Jazzskole og Møs Frøen på programmet. Og ved den sidste koncert lørdag 17. juli med Überlyd er børnene selv med til at skabe (den elektroniske) musik. Som til alle andre koncerter på Klostertorvet er der gratis adgang.
Se meget mere på festivalens hjemmeside: www.jazzfest.dk
Det trykte program er gratis og kan hentes på biblioteker, posthuse, spillesteder og turistbureauer.

null

Publiceret 06 July 2010 06:00