Minister flytter ansatte med "badebold under armen"

Den århusianske rådmand Dorthe Laustsen (SF) raser over beskæftigelsesminister Inger Støjbergs håndtering af flytning af arbejdspladser

Af
Af Jeppe Rafn

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg meddelte fredag eftermiddag kl. 15.30 i en pressemeddelelse, hvor man skal placere fem nye sagsbehandlingscentre, hvilket får betydning for omkring 2.000 medarbejdere landet over.
Den århusianske rådmand Dorthe Laustsen (SF) raser over måden, beskæftigelsesminister Inger Støjberg har meldt det ud på.
"Kl. 15.30 fredag eftermiddag, lige inden ministeren selv går på ferie, sender hun en pressemeddelelse ud om, at 2.000 ansatte skal tvangsflyttes. Det er kynisk og usympatisk," siger Dorthe Laustsen, hvis egen afdeling selv skal vinke farvel til ca. 60 medarbejdere.
Halvdelen har modtaget beskeden. Resten er på ferie.
"Jeg er selv opvokset i udkantsdanmark og bestemt tilhænger af, at man styrker de trængte randområder i landet, men når man flytter jobs, så flytter man ikke bare et skrivebord og en kaffekop. Det er mennesker og familier, man flytter, og det kan man altså ikke være bekendt at gøre med en badebold under armen," siger Dorthe Laustsen.
Rådmanden vurderer, at de fleste af de ansatte i Århus vil finde sig et nyt arbejde fremfor at pendle 120 km til Holstebro, hvor det nye center skal ligge.
"Det vil betyde ringere betjening af de borgere, der skal have pension og boligstøtte," siger SF-rådmanden.

Dorthe Lausten:

Dorthe Lausten: "Inger Støjberg tvangsflytter medarbejdere med en badebold under armen."

null

Publiceret 05 July 2010 13:21