De tre instruktører: Joanna Sanogo, Josephine Elene Hansen og Hannah Marie Fjord Iversen

De tre instruktører: Joanna Sanogo, Josephine Elene Hansen og Hannah Marie Fjord Iversen

"Ready Girls? Okay! Let's go Tigers"

For en gruppe skolepiger indledte sommerferien i Katrinebjergskolens gymnastiksal med en uges workshop sammen med Århus Tigers Cheerleaders

Af
Af Grethe Bo Madsen

25 svedige småpiger i alderen syv til 10 år i farvestrålende gymnastik outfit hopper, springer og danser rundt i den 22 grader varme gymnastiksal på Katrinebjergskolen. De er knap halvvejs igennem dag to i en uges cheerleading workshop med instruktører fra Århus Tigers Cheerleaders.

På programmet står seje stunts med jumps, kicks og moves kombineret med dansetrin og kampråb, og mens nogle er små og spinkle og skal op i toppen af pyramiden, må andre lægge muskler til og løfte dem derop.

"Kom så: SMIL"

Pigerne skal lære at samarbejde, løfte rigtigt og på samme tid og samtidig have tillid til hinanden og til, at de ikke kommer til skade eller bliver tabt.
Til trods for det rappe tempo og de utallige repetitioner er de ivrige efter at lære nyt.

"Kom så: SMIL," lyder det igen og igen fra de tre instruktører, der med uendelig tålmodighed guider pigerne igennem deres første dage som cheerleaders.

"Vi kan godt smile og råbe samtidig - det er lige det vi kan. Ready Girls?" råber instruktør Joanna Sanogo højt ud i salen.

"Let's go Tigers, Tigers we are here, ready to cheer," skråler pigerne tilbage med smil op til begge ører.

Tiger-potentiale

Dog ikke højt nok til at tilfredsstille instruktøren, der skal høre kampråbet endnu et par gange, før det sidder som det skal.

For de tre instruktører er det en sej, men også sjov tjans, at holde styr på de ivrige skolepiger. og ifølge Joanna Sanogo har flere af pigerne potentiale til at blive rigtige "Tigers":

"Nogle af dem har virkelig talent for det, og vi kan godt finde på at vælge dem ud og fortælle om mulighederne i Århus Tigers Cheerleaders. Men vi opfordrer faktisk dem alle sammen til at komme og prøve den åbne træning i midten af august, hvis de har lyst. Vi har mange forskellige hold, både for begyndere og for øvede," forklarer hun.

Workshoppen blev rundet af fredag med en forrygende opvisning for pigernes familie.

"Vi kan godt smile og råbe samtidig - det er lige det vi kan. Ready Girls?"

Århus Tigers Cheerleaders

Århus Tigers Cheerleaders har eksisteret siden år 2002, og er cheerleaders for det amerikanske football team Århus Tigers AFC. Århus Tigers Cheerleaders har hold i tre aldersgrupper, PeeWee (8-11 år), Junior (12-15 år) og Senior (fra 16 år). Læs mere på www.aarhustigerscheerleaders.dk.

Publiceret 04 July 2010 06:00