Trine Godthaab driver Pure Nature spa & wellness.

Trine Godthaab driver Pure Nature spa & wellness.

Kræftramte kvinder skal forkæles

Nyt initiativ skal give kræftramte kvinder større livskvalitet

Af
Af Hanne Vammen

Ansigtsbehandlinger, make-up og sund kost kan ikke kurere kræft. Men det kan medvirke til at lindre eftervirkningerne efter en kræftoperation. Samtidig kan det sikre nuværende eller tidligere kræftpatienter større livskvalitet.
Det er baggrunden for det initiativ, som seks kvinder nu realiserer i landsbyen Fløjstrup syd for Århus. Initiativtageren er Trine Godthaab, der driver Pure Nature spa & wellness.
Herfra vil hun sammen med en overlæge og brystkræft kirurg, to make-up artister – der tidligere har beskæftiget sig med "Look good – feel better" (et make-up kursus for kræftramte på hospitalerne), en akupunktør/kostvejleder, en designer af moderigtig hovedbeklædning og distributøren af den naturlige spa- og skønhedsserie Pañpuri tilbyde en ny form for wellness.

Selvværd og glæde

Forhistorien er, at kvinder der har været gennem en kræftbehandling tit føler sig tabt for omverdenen og overladt til sig selv.
Den høje grad af omsorg, de har oplevet under behandlingsforløbet, er ifølge overlæge og brystkræftkirurg Helle Hvid væk, så snart kvinderne forlader sundhedssystemet.
Samtidig skal den kræftbehandlede kvinde ofte kæmpe for at genvinde selvværdet og glæden ved en forandret krop. Og det tærer ikke bare på kræfterne, men også på det mentale overskud. Af samme grund er behovet for et frirum med omsorg og forkælelse tiltrængt.
Det er det frirum, Trine Godthaab vil skabe i form af en dag i velværens tegn for kræftramte kvinder. Rammerne er det spa- og wellnesshus, hun driver få hundrede meter fra Århusbugten. Her tilbyder hun sammen med sine samarbejdspartnere den særlige dag i velværens tegn.

Starter til september

Dagen består blandt andet af: Foredrag og mulighed for spørgsmål ved overlæge Helle Hvid, ansigts- og fodbehandlinger samt mulighed for akupunktur, kostvejledning ved sygeplejerske, akupunktør og kostvejleder Maibritt Astrup.
Designer Luna Hvid giver tips, råd og mulighed for at prøve hovedbeklædning designet specielt til kvinder med hårtab, foredrag om wellness og de naturlige produkter ved Gitte Bøgelund Johansen fra Pañpuri, frokost baseret på udvalgte råvarer sammensat af Norsminde Kro, make-up kursus baseret på naturlig mineral make-up fra Mineralogie.
Dagen vil blive holdt for 10 kvinder ad gangen. Trine Godthaab og hendes samarbejdspartnere indleder den første dag i velværens tegn for kræftbehandlede kvinder i midten af september.
Se mere på www.purenature.dk

Publiceret 03 July 2010 06:00