Fængselspersonale overfaldet ved lukket retsmøde

Familiemedlemmer til libanesisk kvinde tog kvælertag på og slog fængelspersonale med krykke

Af
Af Hanne Vammen

Der opstod kaos ved et lukket grundlovsforhør i Retten i Århus i går formiddag, hvor en 37-årig libanesisk kvinde fra Århus blev krævet fængslet for at sende sine børn til Libanon, selv om de stod til tvangsfjernelse.
To familiemedlemmer til kvinden, en 20- og en 36-årig mand, skaffede sig nemlig adgang til retsmødet og truede fængselspersonalet. Der blev således taget kvælertag på fængselspersonalet og slået med en krykke.
Begge mænd bliver i formiddag fremstillet i grundlovsforhør sigtet for vold mod tjenestemand.

Den 37-årige libanesiske kvinde blev torsdag udleveret til Danmark fra Tyskland af de tyske myndigheder. Kvinden blev anholdt 4. juni i lufthavnen i Hannover, hvor hun ville rejse til Libanon med sin ni-årige søn, som Århus Kommune havde besluttet at tvangsfjerne.
Kvinden er sigtet for at have unddraget yderligere tre børn fra de sociale myndigheders varetægt, idet børnene tilbage i april blev sendt til Libanon, selvom moderen vidste, de stod foran tvangsfjernelse.
Den ni-årige søn blev sendt tilbage til de sociale myndigheder i Danmark, da moderen blev anholdt i Tyskland, hvor hun har siddet fængslet indtil udleveringen til Danmark.
Den libanesiske kvinde blev i øvrigt løsladt af retten i går, hvilket anklagemyndigheden kærede.

null

Publiceret 03 July 2010 10:14