Guldsmed Preben Randløv:

Jeg er ikke hæler

Den hælerisigtede guldsmed fra Århus afviser bevidst at have handlet med tyvekoster

Af
Af Hanne Vammen

"Når jeg ikke er kommet for en dommer, er det nok fordi, politiet ikke har fundet noget, der er så alvorligt, som de troede", siger den landskendte guldsmed Preben Randløv fra Århus, efter han igen er på fri fod efter ugers varetægtsfængsling i én af de største sager i Jylland nogensinde om organiseret tyveri og hæleri for millioner.
Selv om Preben Randløv ikke længere er varetægtsfængslet i sagen, så opretholdes sigtelsen for hæleri, og guldsmeden regner da også med, at han får en straf.
"Jeg håber det selvfølgelig ikke. Men systemet fungerer på sin egen måde, og jeg føler, at jeg skal have en dom for at have været dum. Politiets holdning er i hvert fald, at jeg burde have vidst, at tingene var stjålet", siger Randløv, der nægter bevidst at have handlet med tyvekoster.
Preben Randløv fortæller, at han har papir på hver eneste ting, han har købt og solgt videre. Men han fortæller samtidig, at han køber for en million kroner om måneden og, at der på det grundlag uværgerligt vil slippe noget igennem, som har en tvivlsom oprindelse.
"I gamle dage kontrollerede politiet købs- og salgsbøger. Det gør de ikke længere. Men de kan til enhver tid kigge forbi til en kontrol. Desuden bliver alt, jeg sælger på internetauktionen ebuy.dk, lagt på nettet med billeder, og der bliver det liggende i fem år. Og man skal altså være temmelig dum for at offentliggøre ting, der er stjålet, med billede", siger han.
Preben Randløv fortæller, at han dog alvorligt overvejer, om han i fremtiden skal sælge designermøbler.
"Det tror jeg, jeg holder op med", siger han og henviser til, at det med de mange tyverier af netop denne varetype er et gråt marked.

null

Publiceret 01 July 2010 14:03