12-årige Magnus Moser Bøhme i dialog med Århus-forfatteren Louis Jensen. Magnus har lavet et fyrtårn.

12-årige Magnus Moser Bøhme i dialog med Århus-forfatteren Louis Jensen. Magnus har lavet et fyrtårn.

Eventyrlige huse på Højbjerg Bibliotek

Arkitekturværksted har været populær sommerferieaktivitet

Af
Af Hanne Vammen

Der bliver i denne uge bygget huse af genbrugsmaterialer på Højbjerg Børnebibliotek, hvor 14 børn i alderen 10 til 12 år fra Beder, Solbjerg, Malling, Åbyhøj, Holme, Viby og Højbjerg er i gang med hobbyknive, sakse og pensler.
Arkitekturværkstedet er én af aktiviteterne i tilbuddet Aktiv Sommerferie for børn i Århus Kommune. Og biblioteket har i flere måneder op til værkstedsåbningen i går tirsdag lagt pap, papir, flasker, flamingo og slikpapair til side, ligesom der er blevet købt maling, fjer og glanspapir ind.
Så der har været nok at gå i gang med for børnene, der får hjælp i arkitekturværkstedet af keramiker Marianne Steenholdt Bork, der har værksted og galleri i Højbjerg, og Århus-forfatteren Louis Jensen.
Han er oprindelig uddannet arkitekt men skriver nu fantasifulde historier for børn. Kendte er blandt andet bøgerne Hundrede firkantede historier, Hundrede meget firkantede historier og Hundrede helt og aldeles firkantede historier.

Fyrtårn af skotøjsæske

Én af deltagerne er 12-årige Magnus Moser Bøhme fra Holme.
"Jeg kan godt lide sådan noget med at klippe og klistre, så derfor har jeg meldt mig til. Derhjemme laver jeg biler. Jeg har otte lavet af tændstikæsker og 10 lavet af rosinpakker", fortæller han.
I arkitekturværkstedet har Magnus bygget et fyrtårn af en skotøjsæske og en kasse til te tapet fast til en æggebakke med korkpropper som ben. Ovenpå skal placeres et tårn lavet af en whiskey-kasse og en eddikeflaske af glas.
"Jeg har set Rubjerg Fyr, der er helt sandet til, så derfor blev det et fyrtårn, jeg valgte at lave", forklarer han.

Børnene i arkitekturværkstedet har fået hjælp af keramiker Marianne Steenholdt Bork fra Højbjerg.

Børnene i arkitekturværkstedet har fået hjælp af keramiker Marianne Steenholdt Bork fra Højbjerg.

Værker udstillet

11-årige Anna Elisabeth Lundgren fra Højbjerg har lavet en model af et hus, som hun selv kunne tænke sig at bo i.
Huset er af pap tapet sammen til en trekant og udstyret med runde vinduer i forskellig størrelse, som man kan kigge ind ad.
Den modsatte gavl forestiller hun sig skal være af glas i forskellige farver, og det har hun brugt transparent slikpapair til at vise.
"Jeg elsker at se på huse og vil gerne være arkitekt, når jeg bliver voksen. Så et arkitekturværksted var lige mig", fortæller hun.
I morgen torsdag kl. 14 er der fernisering på en udstilling af børnenes bygningsværker. De vil kunne ses de næste 14 dage på biblioteket.

Anna Elisabeth Lundgren har lavet en model af et hus, som hun selv kunne tænke sig at bo i.

Anna Elisabeth Lundgren har lavet en model af et hus, som hun selv kunne tænke sig at bo i.

Publiceret 01 July 2010 06:00