De fire fuldtidsansatte i ThiPak var alle til stede i byrådssalen, da det blev afsløret, at virksomheden vandt Århus Kommunes Integrationspris 2010.
De har alle en etnisk minoritetsbaggrund. Fra venstre er det Mohamed Elmi (Somalia), Amel Chati (Libanon), borgmester Nicolai Wammen, der uddelte prisen, indehaver Thi Nguyen (Vietnam) og Lidja Thrane (Fillipinerne).

De fire fuldtidsansatte i ThiPak var alle til stede i byrådssalen, da det blev afsløret, at virksomheden vandt Århus Kommunes Integrationspris 2010. De har alle en etnisk minoritetsbaggrund. Fra venstre er det Mohamed Elmi (Somalia), Amel Chati (Libanon), borgmester Nicolai Wammen, der uddelte prisen, indehaver Thi Nguyen (Vietnam) og Lidja Thrane (Fillipinerne).

En vietnamesisk kvinde med stort drive

Pakkeri- og montagefirmaet ThiPak i Brabrand har succes med at skabe jobs til etniske minoriteter

Af
Af Jeppe Rafn

For tre år siden fik Thi Nguyen en idé. Den vietnamesiske kvinde var på det tidspunkt ansat i virksomheden DAFA i Brabrand, som benytter sig af flere mindre underleverandører.
Thi mente, at nogle af underleverandørernes opgaver kunne klares bedre, så hun fik den idé at starte op for sig selv og udføre opgaver for DAFA.
Som sagt så gjort, og her små tre år efter Thi Nguyen startede op, har hun foruden sig selv tre fuldtidsansatte og flere unge løsarbejdere ansat i sit firma ThiPak.
Alle medarbejderne har ligesom ejeren en etnisk minoritetsbaggrund, og firmaets indsats for at integrere etniske minoriteter på arbejdspladsen er netop blevet honoreret med Århus Kommunes Integrationspris 2010.
"Udlændinge har svært ved at få arbejde hos danske virksomheder, men de er en rigtig god arbejdskraft og vil meget gerne lave noget," fortæller Thi Nguyen.

Ingen berøringsangst

ThiPak blev nomineret til integrationsprisen af Århus Kommunes jobcenter, som fra starten har haft et tæt samarbejde med ThiPak. Jobcentret roser Brabrand firmaet for at være rigtig god til at ansætte indvandrere i faste jobs og hjælpe indvandrere på vej ved at tilbyde praktikpladser.
"Firmaet tager folk ind, selvom de ikke kan fejlfrit dansk, og Thi har et fantastisk godt blik for, hvad den enkelte medarbejder har behov for og kan arbejde med. En del arbejdsgivere har berøringsangst overfor at ansætte indvandrere - det har Thi ikke, og hun fighter for den enkelte medarbejder, selvom der kan være store udfordringer," fortæller Allan Nedbo og Hanne Have fra Jobcenter Århus.
"Og så er hun en super god rollemodel, enormt dygtig og arbejdsom og lader sig ikke slå ud."
Jobcentrets samarbejde med ThiPak har i de tre forløbne år ført til en håndfuld ordinære ansættelser af etniske minoriteter i ThiPak samt mindst ligeså mange praktikforløb.
De nuværende tre fuldtidsansatte hos ThiPak er oprindelig fra henholdsvis Somalia, Libanon og Filippinerne, mens de unge løsarbejdere er vietnamesiske studerende.

Rui Monteiro fra IndvandrerTv var nomineret til Århus Kommunes Integrationspris 2010 og fik blomster af borgmester Nicolai Wammen.

Rui Monteiro fra IndvandrerTv var nomineret til Århus Kommunes Integrationspris 2010 og fik blomster af borgmester Nicolai Wammen.

Der var også blomster til adm. direktør Peter Karlson fra busselskabet PP Busser fra Hasselager, som var nomineret til årets integrationspris.

Der var også blomster til adm. direktør Peter Karlson fra busselskabet PP Busser fra Hasselager, som var nomineret til årets integrationspris.

Publiceret 24 June 2010 07:30