Teksten er skrevet af Bilal Elzarie (Til venstre) og Faw Z. Bachari, begge 19 år, også kendt som Bilal og Fawz. Dorthe Højsgaard Bonde (I baggrunden), 14 år, synger kor.

Teksten er skrevet af Bilal Elzarie (Til venstre) og Faw Z. Bachari, begge 19 år, også kendt som Bilal og Fawz. Dorthe Højsgaard Bonde (I baggrunden), 14 år, synger kor.

Rap fra Rosenhøj på video

Klubben Rosenhøj i Viby J har produceret første musikvideo, der kan ses på nettet

Af
Af Hanne Vammen

Glad rap om livet, damer og god stil.
Det er essensen af en musikvideo, som Klubben Rosenhøj har lavet.

Teksten er skrevet af Bilal Elzarie og Faw Z. Bachari, begge 19 år, også kendt som Bilal og Fawz. Dorthe Højsgaard Bonde, 14 år, synger kor, og beatet er lavet af Beanz alias Ronni Hedegaard, der er ansat i klubben Rosenhøj til at producere rapmusik med de unge.

Souschef Jakob Kristensen fortæller, at videoen er filmet og klippet af århusianske Metopia og støttet finansielt af Børnekulturhuset. Herfra har klubben Rosenhøj fået 10.000 kroner, ligesom Boligforeningen Århus Omegn har givet 5000 kroner, der skal bruges til at producere musikvideoer.

I øjeblikket er der tilmeldt 38 unge fra hele sydbyen til det åbne rapstudie i klubben Rosenhøj. Deltagerne behøver ikke være medlem af klubben for at lave musik der. Alle unge er velkomne, også selv om de er yngre eller ældre end klubbens normale målgruppe.

Musikvideoen er optaget i og udenfor klubben Rosenhøj og næste video er under udarbejdelse.

Den kommer til at handle om alt det, de unge oplever som positivt ved at vokse op i Rosenhøj. Det bliver formentligt en gruppe yngre rappere, som indspiller det nummer, beretter Jakob Kristensen.

Musikvideoen kan ses på nettet ved at søge på rap rosenhøj på www.youtube.com.

Publiceret 23 June 2010 14:27