Toveshøj-beboerne har selv givet 600.000 kroner til den nye motionslegeplads.

Toveshøj-beboerne har selv givet 600.000 kroner til den nye motionslegeplads.

Toveshøj-beboere kan boltre sig på ny motionslegeplads

Beboerne i Toveshøj kan se frem til mere motion, efter en ny motionslegeplads netop er blevet lavet færdig. En legeplads som beboerne selv har givet 600.000 kroner til

Af
Af Christina S. Johansen

Nu er det bogstaveligt talt blevet legende let at få motion for beboerne i Toveshøj. Stedet har nemlig fået en motionslegeplads, som i weekenden blev indviet af borgmester Nicolai Wammen.
Motionslegepladsen er en af initiativerne i Fase 1 i helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj. Initiativer, der giver en række umiddelbare positive forbedringer i området, og som markerer, at nu er arbejdet med planen så småt i gang.

Har selv betalt

Beboerne på Toveshøj har selv givet 600.000 kroner til opførelse af motionslegepladsen, mens Århus Kommune, Bikubenfonden samt en anonym sponsor har sikret den sidste del, der kunne gøre projektet muligt.
Legepladsen, der er placeret lige i hjertet af afdelingen på en stor plæne, giver redskaberne til, at både voksne og børn kan få pulsen i vejret, styrket mavemusklerne og samtidig have det sjovt sammen.
Det er ikke kun motion, som beboerne på Toveshøj har også fået støtte til. Bikubenfonden har nemlig også givet penge til projekt kostvejledning. Et projekt, hvor der én gang om måneden er kostvejledning med en diætist i Beboerhuset Tousgårdsladen, som er placeret ved siden af motionslegepladsen.

Program for indvielsen lørdag 19. juni

10.30: Århus Pigegarde går langs Janesvej og Lenesvej ind til plænen midt i Toveshøj. 11.00-11.15: Borgmester Nicolai Wammen holder tale og prøver sammen med direktør Torben Overgaard, Brabrand Boligforening, de nye motionsredskaber iført træningsdragter. Frem til 11.45 spiller Århus Pigegarde igen. Brabrand Boligforenings Fritidspatruljen deltager i den offentlige reception derefter med leg og aktiviteter for børn og unge.

Publiceret 18 June 2010 18:30