Mette Nors fra Risskov starter i sit nye job som skoleleder på Skjoldhøjskolen 1. juli.

Mette Nors fra Risskov starter i sit nye job som skoleleder på Skjoldhøjskolen 1. juli.

Mette Nors er Skjoldhøjskolens nye skoleleder

Mette Nors fra Risskov starter 1. juli som ny skoleleder på Skjoldhøjskolen. Skolen kan se frem til at få en engageret leder, der går meget op i sit job men som samtidig prioriterer sin familie højt

Af
Af Christina S. Johansen

"Jeg glæder mig helt vildt til at lære skolen, børnene og de ansatte at kende," smiler Mette Nors stort fra sit nye kontor på Skjoldhøjskolen.
Udenfor kontorets dør hænger et lille billede af hende med teksten "skoleleder" nedenunder. For det er det, hun er - Skjoldhøjskolens nye skoleleder – og hun starter i sit nye job 1. juli.
"Jeg har altid kendt Skjoldhøjskolen som en spændende skole, der har nogle interessante udfordringer, som jeg glæder mig til at komme i gang med - blandt andet med hensyn til tosprogede elever. Den mangfoldighed, som det giver, har jeg savnet at arbejde med," lyder det fra Mette Nors.
"Og så glæder jeg mig også til at samarbejde med skolebestyrelsen og de omkringliggende daginstitutioner og skoler. Og til at sikre, at vi bibeholder skolen som den gode og attraktive skole, den er," fortsætter hun.

Er ydmyg overfor opgaven

Mette Nors bor i Risskov, er gift og har fire børn, hvoraf tre er voksne, og en enkelt er en efternøler på tre et halvt år. Senest kommer hun fra et job som viceskoleleder på Thorsager skole, hvor hun var i knap to år. Derudover har hun været konstitueret pædagogisk leder på Katrinebjerg Skole i et år og lærer på Elsted skole i otte.
Men nu er det altså jobbet som skoleleder på Skjoldhøjskolen, der venter Mette Nors. En opgave som hun går til med ydmyghed.
"Jeg stikker lige fingeren i jorden til at begynde med. Det er vigtigt at finde ud af, hvad det er for en kultur, der er her på stedet," siger Mette Nors, som ud over lærer-uddannelsen også har en diplom-uddannelse i vejledning, supervision og ledelse.

Familiemennesket

Når Mette Nors har fri, bliver der da også gerne diskuteret ledelse, da manden også er leder. Men når det så er sagt, så er Mette et familiemenneske, som er til stede hos familien, når hun er fri.
"Jeg prøver at holde fri, når jeg har fri. Jeg har behov for at have balance i tingene, og jeg mener ikke, at man bliver en bedre leder af at arbejde 60 timer om ugen. Fungerer det ikke på hjemmefronten, vil det jo også påvirke dit arbejde," siger Mette Nors, som desuden fortæller, at Skjoldhøjskolen har taget rigtig godt imod hende.
"Alle har været så søde og imødekommende, og flere har og spurgt mig: "Bliver du her længe?" Og så må jeg jo svare dem, at det har jeg da bestemt intention om."

null

Publiceret 13 June 2010 08:00