Nu går bommene ned for sidste gang på Grenåvej

Lørdag 12. juni holder bilisterne i kø for alle sidste gang foran Grenåbanens bomme på Grenåvej

Af
Af Grethe Bo Madsen

Fredag er det allersidste chance for at holde i kø ned ad bakken på Grenåvej og nyde udsigten til Mols, mens du venter på, at bommene igen skal gå op for Grenåbanen.
Lørdag 12. juni nedlægges bommene permanent, mens Grenåbanen midlertidigt lukkes på strækningen fra Århus H til Torsøvej.
Det sker som en del af det anlægsarbejde, der skal føre Grenåvej hen over Grenåbanen. I løbet af de tre sommer måneder frem til 12. september skal Grenåbanen sænkes over en 470 meter lang strækning, så toget kan få den nødvendige frihøjde på fem meter, når vejbroen engang er færdig.
Byggeriet af vejbroen skrider fint fremad, og de nye sydlige kørebaner er næsten færdiganlagt, oplyser projektleder Robin Højen Madsen fra Vejdirektoratet.
I uge 29 flyttes al trafik over på den nye del, så arbejdet med de nordlige kørebaner kan gå i gang.
Indtil videre er trafikken under anlægsarbejdet blevet afviklet med så få problemer blandt andet fordi mange trafikanter har valgt at benytte Djurslandmotorvejen i stedet.
DSB indsætter busser til passagererne på den lukkede strækning, og på DSB's hjemmeside, vil man kunne finde de nærmere detaljer om køreplanen. Togene kører fortsat mellem Torsøvej og Grenå.

Publiceret 08 June 2010 16:30