Alexander Ymer Hollænder på fem et halvt år så noget skeptisk ud. Ville tårnet brase sammen? Og ja, det gjorde det ganske rigtigt et øjeblik efter.

Alexander Ymer Hollænder på fem et halvt år så noget skeptisk ud. Ville tårnet brase sammen? Og ja, det gjorde det ganske rigtigt et øjeblik efter.

Nej, nu går det altså galt!

Børnene i Dagtilbuddet Nygårdsvej i Højbjerg har haft aktivitetsdag med multikunstneren Søren Brynjolf

Af
Af Hanne Vammen

"Jeg skal bruge én, der er stærk. Er der én af jer, der er det?"

Spørgsmålet kom fra multikunstneren Søren Brynjolf, da han i formiddag gæstede den integrerede institution Flyveren, der er en del af Dagtilbuddet Nygårdsvej i Højbjerg. Her var der aktivitetsdag.

Alexander Ymer Hollænder på fem et halvt år var ikke sen til at tage imod opfordringen.

"Jeg er så stærk, at jeg kan løfte en bil", fortalte han, da han bevægede sig ind i den cirkel på græsplænen, der udgjorde dagens scene.

Søren Brynjolf skulle bruge én at støtte sig til, så han kunne komme op at stå på et tårn bygget af nogle gule rør og en træplade, og det var Alexander den rette til.

Han så dog noget skeptisk ud, for ville tårnet ramle sammen. Og ja, det gjorde det ganske rigtigt et øjeblik efter.

Talende abe

Ud over balancekunst bød Søren Brynjolf på tromme- og guitarspil, ligesom børnene fik lov at hilse på aben Ludvig.

"Hej, jeg hedder Ludvig - og jeg er sej - sej som leverpostej", lød det til børnenes store henrykkelse fra aben, eller var det fra Søren Brynjolf, der blandt andet kan skrive bugtaler på visitkortet.

Alletiders dag

Alt i alt var det alletiders dag for de ca. 250 børn og ca. 80 ansatte i Dagtilbuddet Nygårdsvej, der består af fire institutioner og en dagplejeafdeling.

"Der blev for tre år siden lavet en ny struktur, og det er for at fremme det gode samarbejde, at vi har lavet aktivitetsdagen, så vi kan lære hinanden bedre at kende", fortalte pædagogisk leder Inger Sarto.

Efter underholdningen med Søren Brynjolf havde børnene mulighed for at lege, inden der som afslutning var fingermad i form af sandwich og pølsebrød.

Læs mere om Søren Brynjolf på www.brynjolf.dk.

Publiceret 01 June 2010 12:51