Festival fjerner politikerfælde

Sølund Festival vil undgå, at politikere får problemer, så der er ikke gratis billetter

Af
Af Peter Eilertsen

Der er ikke gratis billetter til de lokale politikere og embedsmænd, når Sølund Musik Festival 8. juni skydes i gang for 25. gang.
I kølvandet på balladen om gratis billetter til politikere og embedsmænd til Danmarks smukkeste Festival lægger folkene bag Sølund-festivalen vægt på at fjerne det, der har udviklet sig til lidt af en politiker-fælde.
"Det er naturligt at invitere samarbejdspartnere, og at det kan udløse debat om inhabilitet og mulig bestikkelse kommer bag på mig. Det er naturligt, at politikerne ved, hvad vi går og laver, og at vi har en dialog, men for at undgå problemer, så bliver det en invitation til meningsudveksling "fra klokken det til klokken det," og så kan de høre noget musik, men ikke noget med fri adgang alle dage," siger Lasse Mortensen, bestyrelsesformand for Sølund Musik Festival.
Som alle andre i Skanderborg har politikerne mulighed for at gå gratis til festival på åbningsdagen, og medlem af kommunens socialudvalg - og konferencier på festivalen, Frank "Megabody" Damgaard håber, mange vil benytte den mulighed.
"Folkevalgte besigtiger også andre områder, og jeg forstår ikke hysteriet. Jeg ved, man skal passe på, men ingen kan vel have noget imod den her model," siger byrådsmedlemmet, der ellers havde forslået, at kommunen slog et slag for, at politikerne skulle tage en tur til festival på Sølund.
"Festivalen er et kulturelt fyrtårn. Vi har Danmarks smukkeste Festival, og på Sølund har vi en festival med stor indre skønhed og verdens største festival for udviklingshæmmede. Den vil jeg gerne vise mine kolleger, og jeg kontaktede derfor borgmester og forvaltningschef, men to dage efter kom så sagen om fribilletterne til Skanderborg Festivalen," siger Frank Damgaard.

Publiceret 01 June 2010 03:00