Jesper Rost Villumsen (3. fra venstre) i Haribat- A Nabi i Palæstina sammen med tre andre studerende fra Ingeninører uden Grænser samt to ingeniører fra samarbejdsorganisationen COMET-ME.

Jesper Rost Villumsen (3. fra venstre) i Haribat- A Nabi i Palæstina sammen med tre andre studerende fra Ingeninører uden Grænser samt to ingeniører fra samarbejdsorganisationen COMET-ME.

Jesper fra Århus V har lavet strøm i Palæstina

Den århusianske ingeniørstuderende Jesper Rost Villumsen fra Århus V har netop været på Vestbredden i Palæstina for at opbygge elforsyningen i et isoleret område uden strøm

Af
Af Christina S. Johansen

I ni dage har ingeniørstuderende Jesper Rost Villumsen netop været i Palæstina for at hjælpe med opbygningen af solcelle- og vindmølleanlæg i en lille landsby på Vestbredden i Palæstina. Det vil give lokalbefolkningen mulighed for at bruge deres radio og telefon samt lys og køleskab.
"Det er vigtigt for befolkningen i de isolerede landsbyer at kunne kommunikere med deres familier i andre dele af landet. Samtidig er det vigtigt, at børnene kan fortsætte deres skolegang, lave deres lektier og få sig en uddannelse. Adgang til elektricitet vil i høj grad hjælpe disse mennesker." siger Jesper Rost Villumsen, som er ingeniørstuderende på Ingeniørhøjskolen i Århus.

Ingeniører uden Grænser

Jesper Rost Villumsen er studentermedlem i hjælpeorganisationen Ingeniører uden Grænser og udover andre danske studerende fra organisationen, samarbejder han i projektet med andre hjælpeorganisationer fra Israel og Palæstina.
"Vi tager ikke politisk stilling til konflikten mellem Israel og Palæstina, men hjælper mennesker, som uforskyldt er ramt af konflikten. Derfor er vi glade for, at vi har fået hjælpeorganisationer fra begge parter med i projektet, hvilket også viser, at det er muligt at samarbejde på tværs af politiske konflikter," siger Jesper Rost Villumsen.

Publiceret 22 May 2010 06:00