Renoveringen af Vorrevangsparken blev i februar præmieret med Århus Kommunes Arkitekturpris.

Renoveringen af Vorrevangsparken blev i februar præmieret med Århus Kommunes Arkitekturpris.

Vorrevangsparken er blevet energivenlig

En gennemgribende renovering af Vorrevangsparken sparer miljøet for 155 ton CO2 årligt

Af
Af Grethe Bo Madsen

En årlig energibesparelse på 900.000 kWh svarende til energiforbruget i 60 enfamiliehuse og en samlet reduktion i CO2 udledningen på cirka 155 ton.
Sådan lyder det miljøvenlige resultat af boligforeningen AABs renovering af Vorrevangsparken i Århus Nord.
Boligforeningen har netop afsluttet halvanet års renovering af boligblokkene, der har været igennem en gennemgribende facaderenovering.
Undervejs er blokkene blandt andet blevet udstyret med betydelig bedre isolering, der i tilgift har givet et meget bedre indeklima.
Samtidig har samtlige lejligheder fået udskiftet den oprindelige indadgående altan med en udvendig altan, så boligarealet er blevet større.
Det er AffaldVarme Århus, der har set på energi- og miljø-konsekvenserne af facaderenoveringen og beregnet den samlede energibesparelse.
Alt i alt svarer besparelsen til, hvad 60 enfamiliehuse årligt bruger af varme og varmt vand. Og så er der i øvrigt god økonomi i renoveringen, for energibesparelserne udløser et energisparetilskud på omkring 270.000 kr.
Bag renoeringen står arkitektfirmaet Frost Larsen, der i februar modtog Århus Kommunes Arkitekturpris for renoveringen af Vorrevangsparken.

Publiceret 19 April 2010 08:00