Børnene har formet deres skulpturer omkring avispapir og rullet dem i stof, for at gøre dem mere levende.

Børnene har formet deres skulpturer omkring avispapir og rullet dem i stof, for at gøre dem mere levende.

Skovtrolde på Skovvangskolen

55 elever i nulte klasserne på Skovvangskolen satte fantasien i frigear og lavede monstre og trolde sammen med billedkunstner Ginette Wien

Af
Af Grethe Bo Madsen

Grumme trolde og finurlige monstre i glade farver og skæve vinkler pynter op hos nulteklasserne på Skovvangskolen.
Gennem de seneste uger har de sammen med billedkunstneren Ginette Wien arbejdet med ler og skulpturer, og det er der kommet 55 små unikke kunstværker ud af, som blev udstillet på skolen, inden børnene fik dem med hjem.
"VI har ikke haft et særligt tema. I stedet har børnene brugt deres hænder og frie fantasi til at skabe forskellige stående og liggende figurer," forklarer børnehaveleder Dorthe Jensen. Figurerne er formet i ler, brændt, malet, brændt igen, inden de har fået glasur og en sidste tur i ovnen.
Undervejs har børnene fået gode tips fra Ginette Wien.
"Først vil de jo helst have, at figurerne er glatte og pæne, men i stedet viste jeg dem, hvordan de kunne rulle figurerne i noget stof, så overfladen fik noget struktur. Jeg har også vist dem, hvordan de kunne lave kroppen ved at forme leret omkring avispapir, og så sætte hoved, arme og ben på. Det ligner først lidt en rullekebab, men når de så falder lidt sammen igen, bliver lidt vind og skæve, så ser de meget mere levende ud," forklarer Ginette Wien, der sammen med Børnkulturhuset .
Ifølge billedkunstneren opstår der et helt særligt fællesskab, når børnene er kreative sammen.
"Skolen er ikke kun boglig. Børnene lærer utroligt meget, ved at bruge deres hænder. Samtidig opstår der et ganske særligt fællesskab, når man er kreativ sammen. En hygge og samhørighed."

Eleverne har først formet figurerne, og siden malet dem og givet dem glasur.

Eleverne har først formet figurerne, og siden malet dem og givet dem glasur.

Publiceret 19 April 2010 14:00