Der er masser af tøj på hylderne hos Dorthe Klyvø og Plus-Kids.

Der er masser af tøj på hylderne hos Dorthe Klyvø og Plus-Kids.

Plus-Kids har børnetøj i store størrelser

Dorthe Klyvø fra Beder sælger tøj til børn, der ikke passer ind i designernes billede af, hvordan man skal se ud

Af
Af Hanne Vammen

Passer dit barn ikke ind i designernes skabelon og har du problemer med at finde smart tøj til dem, så er netbutikken firmaet Plus-Kids.dk måske en mulighed.

Bag firmaet står 50-årige Dorthe Klyvø fra Beder, der har to børn på 11 og 15 år.

"De er ikke overvægtige, men på et tidspunkt var det svært at finde tøj til dem i butikkerne, fordi de var store af deres alder", fortæller hun, da hun en formiddag tager imod på det 40 kvadratmeter store lager, hun har lejet.

Oplevelsen førte til, at Dorthe Klyvø, der arbejdede som selvstændig tekstforfatter og oversætter, i februar 2008 besluttede at starte sit eget firma Plus-Kids ApS.

"Jeg tænkte: Hvorfor skal det være så svært at finde tøj, hvis ens barn ikke lige er standardstørrelse", siger hun.

Mange besøgende

Det må der være mange andre, der har tænkt, for i dag to år efter klikker mellem 300 og 400 besøgende sig om dagen ind på hjemmesiden.

Ikke alle bliver kunder, men 1060 har indtil nu valgt at gøre deres indkøb i netbutikken, og af dem har mange handlet flere gange hos Plus-Kids.dk.

Dorthe Klyvø har fra nytår besluttet at satse fuldt ud på firmaet, og hun har fået tre partnere med. De er Hanne Wick, der driver et kommunikationsfirma, forretningsudvikler Kenneth Boll og advokat Christian Lomborg, der alle sidder i bestyrelsen.

Udvider sortiment

Dorthe Klyvø udvider løbende sortimentet.

Hun har i dag fire leverandører, XBoyz, XGirlz, SMS, Claire Glozz og Lemmi. Sidst nævnte er et tysk firma, der blandt andet leverer bukser med forskellig livvidde.

"Tøjet skal være smart. Det ultimative for mig er, at børnene får en oplevelse af, at de er cool klædt på. Det er jo ikke sjovt at have noget tøj på, der ikke ligner de andre børns", forklarer hun.

Målgruppen er børn i skolealderen, og til drengene tæller sortimentet ud over jeans blandt andet shorts, t-shirts, sweatshirts og veste, mens der til pigerne eksempelvis er kjoler, nederdele, leggins og tunikaer.

Dorthe Klyvø forhandler også overtøj, og til vinter kommer der skibukser og - jakker. Hun kigger sig i øjeblikket også om efter forhandlere af undertøj, strømpebukser og regntøj i Plus-Kids-størrelse.

Publiceret 16 April 2010 07:00