Marie Mølmer (th) fik et håndtryk af Prins Joachim og en gavecheck på 10.000 kr. til klassekassen.

Marie Mølmer (th) fik et håndtryk af Prins Joachim og en gavecheck på 10.000 kr. til klassekassen.

Marie trykkede hånd med Prins Joachim

Marie Mølmer fra 8. B på Katrinebjergskolen vandt konkurrencen "Min Vildeste Ide" og 10.000 kr. til klassekassen

Af
Af Grethe Bo Madsen

Et frossent gear på cyklen om vinteren, det er bare total nederen, så det må der kunne gøres noget ved.
Marie Mølmer fra 8. B på Katrinebjergskolen fandt derfor på en vild ide, der kunne løse problemet en gang for alle. Det blev til projektet "Liret til gearet" som hun mandag 12. april vandt konkurrencen "Min Vildeste Ide" med og en gavecheck på 10.000 kr. til klassekassen.
"Jeg tror, at næsten alle i Danmark har en cykel, og mange har sikkert oplevet frosne gear om vinteren - i hvert fald i den her vinter", fortæller Marie.
"Jeg forestiller mig, at man kunne sætte et lille varmelegeme fast på kablerne til gearet. Varmelegemet skal naturligvis være dynamodrevet," forklarer hun om projektet.
Og den ide gav pote hos dommerne. Maries ide blev valgt som vinder blandt de næsten 400, som deltog i konkurrencen, der i år havde temaet "Fremtidens Opfindelser".
Konkurrencen henvendte sig til elever i folkeskolen, der her havde muligheden for at kombinere et "Ole Opfinder"-gen med kreative talenter. Her skal de nemlig kombinere viden fra natur- og tekniktimerne med kreative fag.
"Den kreative del af opgaven spiller en ret stor rolle," forklarer Marie, der selv havde lavet en lille model af en cykel og sat den op på en planche med forklaring om sit projekt.
Projektet blev mandag 12. april præsenteret ved finalen for Unge Forskere, hvor Prins Joachim overrakte præmierne.
"Det var lidt mærkeligt pludselig at stå der og trykke hånd med prinsen, men det var nu meget ligesom at trykke en hvilken som helst anden hånd," siger en uimponeret Marie.

400 deltog i konkurrencen

400 deltog i konkurrencen "Min Vildeste Ide", men det blev Marei Mølmers forslag om et lille varmelegeme til at holde cyklens gear frostfri vinteren igennem, som løb med sejren.

Publiceret 16 April 2010 15:30