Lotte Cederskjold på løbetur i Riis Skov.

Lotte Cederskjold på løbetur i Riis Skov.

Lotte Cederskjold løber tankerne på plads

Lotte Cederskjold starter gerne dagen med en løbetur, hvor hun tænker dagen igennem og får styr på hovedet

Af
Af Jeppe Rafn

Musikken på iPoden bliver afbrudt af en stemme:
"Du har nu løbet to kilometer."
Det er tidligt om morgenen, og solen er stået op over Århusbugten. Lotte Cederskjold er ude at løbe på stierne ved Den Permanente og i Riis Skov. I løbeskoens hæl sidder der en chip, som holder styr på, hvor langt hun har løbet. Chippen er forbundet til hendes iPod, som giver besked om den tilbagelagte distance.
"Du har nu løbet fire kilometer."
Lotte har på forhånd indtastet, hvor langt hun vil løbe, så hun ikke behøver at bekymre sig om ruten.
"Du har nu løbet halvdelen af turen. Det er tid til at vende om."
Det er tid til at vende snuden hjemad til lejligheden i Mejlgade og forberede sig på dagens program.

God start på dagen

"En løbetur er en god start på dagen, hvis du skal sidde på kontor resten af dagen. Jeg bruger turen til at koble af og tænke dagen igennem. Det giver mig ro og fred til at få tankerne på plads og orden på tingene oppe i hovedet. Jeg er godt afslappet, når jeg kommer hjem og har fået styr på tingene," siger Lotte Cederskjold.
Hun læser jura på Aarhus Universitet, arbejder på et advokatkontor og bruger mindst 20 timer om ugen på arbejdet som byrådspolitiker, så hun tager ofte af sted tidligt om morgenen og kommer først hjem sent om aftenen.
"Jeg er ikke særligt meget alene i løbet af en dag, så det er rart med lidt tid med sig selv."

Lotte Cederskjold bor i Mejlgade, så der er ikke langt ud til vandet ved Den Permanente.

Lotte Cederskjold bor i Mejlgade, så der er ikke langt ud til vandet ved Den Permanente.

Løber hver anden dag

24-årige Lotte Cederskjold begyndte så småt at løbe i slutningen af gymnasietiden på Viby Gymnasium, efter hun havde ødelagt sit knæ og ikke længere kunne holde til at spille volleyball i Lyseng.
Turene blev længere og længere, og i dag løber hun tre-fire gange om ugen mellem seks og 12 kilometer afhængig af, hvor meget tid hun har.
Da Lotte startede med at løbe, boede hun med sine forældre i Hørning og løb på stierne dernede. Siden har hun boet i Vestergade, hvorfra turen er gået rundt om Brabrandsøen.
"Det gode ved Århus er, at du hurtigt kan komme ud af byen og ud i naturen. Jeg er ikke så meget til at løbe rundt i byen med larm og trafikos."
For et halvt års tid siden flyttede Lotte så til Mejlgade, hvorfra hun tager turen langs vandet ud til Den Permanente og op i Riis Skov.
"Jeg elsker vand og hav, og nogle steder oppe i skoven er der en fantastisk udsigt over vandet."

Lotte Cederskjold (S)

Medlem af Århus Byråd siden 1. januar 2010 for Socialdemokraterne Formand for Ligestillingsudvalget og medlem af Socialudvalget og Beskæftigelsesudvalget Studerer jura ved Aarhus Universitet Arbejder i Den Sociale Retshjælp og for advokatfirmaet Delacour Dania Vokset op i Gellerup og Hørning og har gået på Viby Gymnasium 24 år, single, har ingen børn

Publiceret 06 April 2010 16:00