Nu skal seniorerne gribe tennisketsjeren

Hos Hasle Tennisklub vil man have flere seniorer til at spille tennis - derfor har klubben nu arrangeret et fire ugers tenniskursus for alle begyndere eller let øvede over 55 år

Af
Af Christina S. Johansen

"Arh, den er god!" Råber Oluf Mygind, mens han følger den lille, gule bolds vej mod jorden på den rigtige side af sidelinjen - eller den forkerte, set fra hans synspunkt, for han taber pointet til modstanderen Per Ryberg.
Både Oluf og Per er over de 55 år og kan kalde sig superveteraner i Hasle Tennisklub. Og selvom det måske ikke går helt så stærkt, som det før har gjort, holder det ikke de to herrer tilbage for en god omgang tennis.
"Jeg er lidt af en tennis-nørd og har spillet, siden jeg var 11 år gammel. Jeg spiller overalt, jeg kan komme til det - også gerne på diverse ferier," siger Per Ryberg og fortsætter.
"Det gode ved tennis er fleksibiliteten i det - du kan spille, når du har lyst - og så er det udendørs. Desuden bliver din hjerne blæst helt fri for spekulationer, når du spiller, fordi du er tvunget til at koncentrere dig så meget, at du ikke kan tænke på noget andet.

Oluf Mygind (tv) og Per Ryberg er over de 55 år og kan kalde sig superveteraner i Hasle Tennisklub.

Oluf Mygind (tv) og Per Ryberg er over de 55 år og kan kalde sig superveteraner i Hasle Tennisklub.

Seniortennis

Per og Oluf har været en del af Hasle Tennisklub i henholdsvis 40 og 25 år. Ud af klubbens godt 300 medlemmer er der omkring 50 personer over de 55, men der skal være mange flere, hvis det står til klubben. Derfor sætter de et seniortennis-kursus i gang i samarbejde med Dansk Tennis Forbund.
"Det betyder, at vi for begyndere og let øvede på 55+ tilbyder et 16 timers kursus med en træner to gange om ugen fordelt over fire uger samt giver ketcher og bolde til opstarten - og så til kun 250 kroner." fortæller medlem af bestyrelsen i Hasle Tennisklub og primus motor bag projektet i Hasle, Kurt Nielsen.
"Det smerter os, at banerne står tomme om formiddagen. Vi vil jo gerne udnytte banerne så meget som muligt, og efterlønnere og pensionister har mulighed for at træne på netop det tidspunkt," fortsætter Kurt Nielsen.
Foreløbigt har ti personer tilmeldt sig tenniskurset - men Hasle Tennisklub håber på mange flere inden tilmeldingsfristen udløber 14. maj - er der mere end 20 tilmeldte vil klubben overveje at lave endnu et hold.
"Mange har en forestilling om, at man ikke kan spille tennis, når man er oppe i årene, men det er ikke noget problem. Vi har netop fået nye bolde, som varierer i hårdheden, og det betyder, at spillet ikke går så stærkt, og begyndere får nemmere ved at være med," siger Kurt Nielsen og fortsætter:
"Og det er heller ikke noget problem med fysikken. Faktisk har vi et medlem, der har fået skiftet begge sine hofter og stadig spiller. Vi tilpasser bare spillet efter den enkelte eller spiller double, hvor man ikke skal løbe så meget."

Per Ryberg har spillet i samme klub - Hasle Tennisklub - i 40 år.

Per Ryberg har spillet i samme klub - Hasle Tennisklub - i 40 år.

Motion og socialt samvær

Hos Hasle Tennisklub handler det hele dog ikke om tennis og motion. Det sociale er også en vigtig del af klublivet.
"Hos os stempler man ikke bare ud og ind. Vi er på fornavn med hinanden og har flere sociale arrangementer," siger Kurt Nielsen, og det er Oluf Mygind og Per Ryberg enige i:
"Det sociale samvær betyder meget, og det er en god måde at få udvidet sit netværk på," lyder det fra de to superveteraner, som hele vinteren har trænet indendørs i AGF's tennishal i Viby.
Til sommer står den på træning 2-3 gange om ugen plus kampe, sådan som det har været i mange år og bliver ved at være mange år ud i fremtiden. Oluf og Per fortæller.
"Mange begynder at spille golf, men det går simpelthen for langsomt for os. Nej, det skal gå stærkt og pulsen skal i vejret."

Publiceret 01 April 2010 17:00