Metin Aydin.

Metin Aydin.

Protester mod helhedsplan for Gellerup

Planen fratager muslimer muligheden for moské ved Globus 1, mener Forbundet af Islamiske Foreninger

Af
Af Hanne Vammen

Forbundet af Islamiske Foreninger, der består af 11 foreninger i Århus, vil protestere mod den helhedsplan for Gellerup, der i øjeblikket er i høring.
Årsagen er, at planen ifølge forbundet fratager muslimerne i Århus muligheden for en fællesmoské.
I 2007 blev der holdt en høring, hvor 2000 mennesker talte for placeringen af en fællesmoské og et islamisk kulturcenter på i alt 3500 kvadratmeter ved Globus 1 i Gellerup.
Placeringen blev medtaget i kommuneplanens rammeområde. Men i den selvsamme kommuneplan, som blev vedtaget af byrådet i december sidste år, står der ifølge Metin Aydin, talsmand for Forbundet af Islamiske Foreninger, at det i forbindelse med helhedsplanen for Gellerup skal undersøges, om der skal fastsættes nye byggemuligheder for rammeområdet.
"Det vil sige, at den moské og det islamiske kulturcenter, som vi med den vedtagne kommuneplan fik mulighed for at realisere, allerede forinden var blevet taget fra os", siger Metin Aydin, der er målløs over, at kommunen i demokratiets navn laver den slags ting.
Han fortæller, at Forbundet af Islamiske Foreninger vil protestere i forbindelse med høringen af helhedsplanen og forsøge at mobilisere alle kræfter for at få den lavet om.

Publiceret 31 March 2010 18:00