Til Peter Søruds glæde er det flade terræn i marsklandet nu langsomt ved at ændre karakter til noget mere varieret - men vinden må både han og far Henrik stadig døje med.

Til Peter Søruds glæde er det flade terræn i marsklandet nu langsomt ved at ændre karakter til noget mere varieret - men vinden må både han og far Henrik stadig døje med.

Cykelfreaks Live aus Bremen:

Modvind, solskin, 11 grader og højt humør

Af
Af Grethe Bo Madsen

Team "Vi cykler for hjertebørn" har taget et forsinket hul på femte etape, solen skinner og humøret er højt, da vi fanger Hernik Sørud og sønnen Peter ti kilometer udenfor Wildeshausen sydvest for Bremen.
"Ja, vi havde jo et problem med en knækket eger, og det har betydet en ekstra forsinkelse på dagens rute. Vi er nok ikke fremme i Lingen før sidst på eftermiddagen," fortæller Henrik, der måtte afslutte gårsdagens etape med et knækket eger på baghjulet.
Det skulle vise sig at blive en temmelig kompliceret affære at få repareret hjulet.
"Vi stod foran den lokale cykelhandler klokken ni, da han åbnede, men efter at have kigget kort på vores cykler meldte han hus forbi. Han havde simeplthen ikke reservedele til racercykler i den kategori, så vi måtte videre til en specialist."
Uheldigvis for far og søn åbnede specialisten ikke så tidligt, men efter at have set de to trippe rundt uden for sin butik et godt stykke tid, forbarmede han sig dog over dem.
"Han kunne jo godt fornemme, vi var lidt utålmodige, så han kom ud for at høre, hvad vi havde gang i. Han kiggede lidt på cyklen, og at dømme ud fra hans blik, så var det ikke helt godt. Han fortalte, at der findes mere end 6.000 forskellige eger, og at han lige måtte have fat i en fagmand fra sit værksted. Så kommer den her fagmand og trækker af med min cykel, og han så også lidt bekymret ud, så vi begyndte at blive lidt urolige for, om de kunne hjælpe os," fortæller Henrik.
Det kunne cykelspecialisten dog godt, hvis ellers de kunne leve med, at et af egerne var sort.
"Det kunne vi godt. Og her er så dagens virkelige solstrålehistorie: Da cykelhandleren hørte om, hvorfor vi cykler til Paris, besluttede han på stedet, at vi ikke skulle betale noget overhovedet, og satte i stedet beløbet ind på Hjertekontoen. Det var en utrolig flot gestus. De var vanvittigt imponeret over, at vi havde kørt fra Århus til Bremen på fire dage," fortæller en stolt far, der på sin side er overrasket over, så mange venlige og hjælpsomme mennesker, han og Peter støder på undervejs til Paris.
Besøget hos cykelhandleren betød dog, at duoen først kom ud på dagens etape lidt over ti.
"Til gengæld glæder vi os over et mere varieret terræn, en sublim cykelsti, 11 grader, solskin og en vejrudsigt, der lover endnu mere sol og lunere vejr de næste par dage. Vinden har vi vænnet os til nu."

12 etaper fra Risskov til Triumfbuen

1. etape torsdag 25. marts: Risskov til Haderslev
2. etape fredag 26. marts: Haderslev til Nortorf (Tyskland)
3. etape lørdag 27. marts: Nortorf til Bremervölle (Tyskland)
4. etape søndag 28. marts: Bremervölle til Bremen (Tyskland)
5. etape mandag 29. marts: Bremen til Lingen (Tyskland)
6. etappe tirsdag 30. marts: Lingen til Etnschede (Holland)
7. etape onsdag 31. marts: Entschede til Venlo (Holland)
8. etape torsdag 1. april: Venlo til Liege (Belgien)
9. etape 2. april: Liege til Namur (Belgien)
10. etape 3. april: Namur til Charleroi (Belgien)
11. etape 4. april: Charleroi til Saint Quentin (Frankrig)
12. etape 6. april: Saint Quentin til Paris (Frankrig)

Ole Grøns Maleri af Peter og Henrik på vej mod Paris. Maleriet kommer på auktion, når far og søn er tilbage i Danmark. Beløbet går ubeskåret til Hjertebørnene på Skejby Sygehus.

Ole Grøns Maleri af Peter og Henrik på vej mod Paris. Maleriet kommer på auktion, når far og søn er tilbage i Danmark. Beløbet går ubeskåret til Hjertebørnene på Skejby Sygehus.

Støt Hjertebørnene på Skejby Sygehus

Henrik Sørud og sønnen Peter cykler til Paris for at samle penge ind til fordel for hjertebørnene på Skejby Sygehus
Støt hjertebørnene ved at indsætte et pengebeløb på kontoen "Hjertebørn" 9066 4573225002 i Spar Nord,
eller køb postkort med motiv af Ole Grøn. Postkortene kan bestilles via Facebook-gruppen "Vi kører for Hjertebørn".
Et postkort koster 20. kr. 6 postkort koster 100 kr. Forsendelse 50 kr.

null

Publiceret 29 March 2010 12:00