En lun vestjyde på Aarhus Teater: Viggo Sommer lagde vejen forbi med sit første soloshow.

En lun vestjyde på Aarhus Teater: Viggo Sommer lagde vejen forbi med sit første soloshow.

Musikalsk sit-down comedy – på jysk!

Vestjysk lune på Aarhus Teater: Viggo Sommers første soloshow nåede lørdag aften til Århus. Det blev en aften med sms-vittigheder og musikalsk nostalgi

Af
Anmeldt af Tanja Mattrup

Højbjerg

Musikalsk sit-down comedy – på jysk!
Titel: "Hva' ska' det egentlig til for?"
Spillested: Aarhus Teater, Scala
Medvirkende: Viggo Sommer, Johs. Stærk (lyd/teknik)

En underfundig herre med cowboyhat og guitar indtager scenen. Snart lyder en lille, glad melodi om, hvor hyggeligt det er, at vi alle sammen er kommet – vi har jo trods alt skippet den store X-Factor finale for at være her. Og hyggeligt, dét er det, for med Viggo Sommer på scenen er der lagt op til livsfilosofi på vestjysk manér.
Viggo Sommer er nok mest kendt for sin tid i De Nattergale. Derfor kommer det heller ikke som den store overraskelse, at Viggo Sommers soloshow "Hva' ska' det egentlig til for?" bærer tydeligt præg af De Nattergales tosserier.
Showet rummer akustiske udgaver af flere af gruppens numre, for eksempel "Folmers Polterabend", "Conny" og "Mit kære, gamle barndomshjem", hvilket egentlig fungerer fint.
Det kan dog undre lidt, at Viggo Sommer ikke på noget tidspunkt kommenterer sin fortid i gruppen, eftersom ca. 75 procent af showets musikalske indslag har sit udspring i årene med Carsten Knudsen og Uffe Rørbæk.
Egentlig er det lidt misvisende at kalde forestillingen for et "show", da tempoet er lige så sindigt som hos en adstadig, vestjysk skildpadde.
I stedet er der tale om en slags intimkoncert, hvor temaet skilsmisse får lov at fylde en hel del.
Trods forsøget på en let og humoristisk tilgang til emnet, får skilsmissehistorierne showet til at hænge lidt i bremsen. Det bliver kun glimtvis rigtig sjovt, og det sker pudsigt nok gennem nogle tilfældige sms-vittigheder, som Viggo Sommer drysser ud over sit show.
Når aftenen alligevel bliver mindeværdig, skyldes det Viggo Sommers fine samspil med lydmand og tekniker Johs. Stærk, som indimellem giver en hånd med på guitar og kor.
Her bliver det tydeligt, at Viggo Sommer er bedst, når han har selskab. Især de herrers forenklede udgave af "Han spurgt' om hun vill' dans" gør det rart at bruge sin lørdag aften på Aarhus Teater.
Men alt i alt er det i højere grad musikken end komikken, der bærer showet hjem.

Publiceret 29 March 2010 09:00