Henrik Sørud ser frem til at sneen smelter, så han kan få asfalt under hjulene igen.

Henrik Sørud ser frem til at sneen smelter, så han kan få asfalt under hjulene igen. "Det bliver svært at nå i topform inden turen, men det vigtigste er nu også, at Peter og jeg får en rigtig god tur sammen."

"Vi cykler til Paris om så det sner eller stormer"

Henrik Sørud og hans 13-årige søn Peter er klar til at trampe i pedalerne og cykle penge ind til hjertebørnene på Skejby

Af
Af Grethe Bo Madsen

Nedtællingen er begyndt for 13-årige Peter og hans 45-årige far Henrik Sørud, der i efteråret besluttede sig for at tilføre en far-søn cykeltur til byernes by Paris et højere formål, og benytte turen til at samle penge ind til Hjertebørnene på Skejby Sygehus.
Torsdag 25. marts er der afgang fra hjemadressen i Risskov, og det står fast, også selv om sneen har sat svære hindringer i vejen for cykeltræningen og måske stadig spærrer en del af vejbanen selv til den tid.
"Vejrprognosen lover jo ikke for godt, men uanset hvad, så er vi klar til afgang. Peter er jeg slet ikke bekymret for, han er jo i bevægelse hele tiden, det er nok snarere min egen formkurve, der ikke er helt i top. Det er længe siden, der har været mulighed for at træne på cyklen, men jeg får da løbetrænet en," siger Henrik Sørud og kigger længselsfuldt på cyklen, der har fået en midlertidig vinterparkering inde i stuen.
"Det er jo ved at være to en halv måned siden, jeg sidst var på landevejen, så det gjorde da ikke noget, om foråret begyndte at gøre sig gældende."

Ole Grøns maleri af Peter og Henrik Sørud på cykeltur til Paris er nu trykt som postkort, og sælges til fordel for hjertebørnene på Skejby Sygehus.

Ole Grøns maleri af Peter og Henrik Sørud på cykeltur til Paris er nu trykt som postkort, og sælges til fordel for hjertebørnene på Skejby Sygehus.

Besøg hos hjertebørnene

Indsamlingen til Hjertebørnene på Skejby har rundet et par tusinde kroner, der står på Hjertebørn-kontoen hos Spar Nord i Veri Centret, men Henrik Sørud håber, at der nu for alvor kommer gang i indsamlingen.

"Peter og jeg blev inviteret ud til Skejby i december, for at se, hvordan livet former på afdelingen. Og der blev næste ide så født, for der hang en række malerier af den maleren Ole Grøn. De er så festlige og skaber automatisk godt humør, så jeg skrev til ham og fortalte om vores projekt. Han reagerede med det samme og var helt med på ideen, og nu har han malet et "portræt" af Peter og mig, der cykler til Paris," fortæller Henrik Sørud.
Maleriet bliver nu trykt som postkort, og overskuddet fra salget går ubeskåret ind på Hjertebørn-kontoen.
"Jeg har kun talt med Ole Grøn i telefonen, men faktisk er han i Paris, når Peter og jeg når derned, og vi har aftalt at mødes da."
Henrik Sørud håber også at få støtte til projektet fra PFA's Brug Livet Fond, hvor der frem til 5. marts er mulighed for at stemme på netop den hjertesag, man mener fortjener støtte fra PFA.

Stem på en hjertesag

"Der er indtil videre kun 24, der har stemt, men det er da et forsøg værd. Jeg har en ide om, at det alt andet lige er lettere at få andre til at støtte op om projektet, hvis der også er støtte fra store fonde som for eksempel PFA," forklarer han og håber, at mange vil stemme på projektet ved at gå ind på PFA's hjemmeside og stemme på "Vi kører for hjertebørn", der ligger aller nederst i kategorien sundhed.

Støt projekt "Vi kører for hjertebørn"

Indsæt et pengebeløb på kontoen "Hjertebørn" 9066 4573225002 Spar Nord, eller kontakt Henrik Sørud på telefon 86214206/ mobiltlf. 30229053 for køb af 6 stk. postkort for 100 kr.

Publiceret 01 March 2010 07:00