Børnehaven Viben i Brabrand nedbrændte søndag den 12. oktober 2008 efter en påsat brand. Foto: Ilan Brender/Polfoto

Børnehaven Viben i Brabrand nedbrændte søndag den 12. oktober 2008 efter en påsat brand. Foto: Ilan Brender/Polfoto

Brabrand Boligforening vil smide seks familier ud

Brabrand Boligforening vil sætte seks familier på porten, fordi sønner i familierne er blevet kendt skyldige i at have brændt børnehave ned

Af
Af Jeppe Rafn

Vestre Landsret stadfæstede mandag dommen over tre unge århusianere med indvandrerbaggrund, som Retten i Århus sidste år kendte skyldig i at have brændt daginstitutionen Viben i Gellerupparken ned.
Det får nu Brabrand Boligforening til at indlede en udsmidningssag mod seks familier, som får deres lejemål opsagt, skriver stiften.dk. Det drejer sig om familierne til de tre dømte i Vestre Landsret samt familierne til tre andre sønner, som i forvejen er kendt skyldige i sagen, men ikke ankede Byrettens domme fra sidste år.
"Alle seks dømte boede med deres familie i nogle af Brabrand Boligforenings lejligheder, da attentatet skete. Da Viben ligger på vores grund og ejes af os, har vi muligheden for at opsige lejemålet af alle medlemmer af de seks familier," siger formanden for Brabrand Boligforening, Jesper Pedersen, til stiften.dk.

Tidligere smidt familier ud

Brabrand Boligforening har tidligere fået boligrettens tilladelse til at opsige lejemål, fordi familiemedlemmer har begået kriminalitet, men erfaringerne viser, at det kan tage flere år at få effektueret opsigelsen af lejemålene.
De seks unge, der er dømt for brandstiftelsen 12. oktober 2008, er i dag mellem 18 og 22 år gamle og har fået domme fra 1 års fængsel, der har været delvist betinget, til fem års ubetinget fængsel.

null

Publiceret 09 February 2010 09:35