Østjyllands Politi langsommere fremme i 2009

Politiet har været et halvt minut længere om at nå frem til hastende alarmopkald i 2009 end året før

Af
Af Jeppe Rafn

Det tog sidste år i gennemsnit 8.28 minutter for Østjyllands Politi at nå frem til hastende politiopgaver, som er blevet anmeldt via 112. Det er ca. et halvt minut langsommere end i 2008, fortæller politiinspektør Morten Anker Jensen, som er leder af Beredskabet hos Østjyllands Politi.
"Responstiden er skiftevis steget og faldet et halvt minut i de seneste fire år, man har lavet opgørelsen. Vi har hele tiden ligget omkring 8 - 8½ minut, og det synes vi er rimeligt. Vores mål er at være blandt de hurtigste politikredse i landet, og vi har hver gang været blandt de tre hurtigste," fortæller Morten Anker Jensen.
Den gennemsnitlige responstid for alle landets 11 politikredse i 2009 var på 9.20 minutter.

Vejret

Opgørelsen for 2009 viser, at Østjyllands Politi har været noget længere om at nå frem i 4. kvartal end i de tre foregående. Responstiden lå på omkring otte minutter i de tre første kvartaler, mens den i fjerde kvartal lå på godt ni minutter.
Politiet har ikke nogen skudsikker forklaring på, hvorfor det har taget længere tid at komme frem i fjerde kvartal, men lederen af Beredskabet vurderer, at det kan hænge sammen med snevejret, som satte ind i december måned.
"Det er ikke nemt at køre stærkt i denne tid. Vi kan ikke køre så hurtigt, når det er isglat, og vi afpasser udrykningen efter vejret," siger Morten Anker Jensen, leder af Beredskabet hos Østjyllands Politi.

Publiceret 09 February 2010 07:00