Musikpædagog Louise Stein Brock (Til venstre) og leder Lise Bager (Til højre) leger sanglege med børnene i den private legestue Frøen i Kolt.

Musikpædagog Louise Stein Brock (Til venstre) og leder Lise Bager (Til højre) leger sanglege med børnene i den private legestue Frøen i Kolt.

Legestue i Kolt truet af lukning

Den private legestue Frøen i Kolt mangler børn

Af
Af Hanne Vammen

Der bliver sunget og trommet i den private legestue Frøen i Kolt, som har til huse i Riis' gård.

Legestuen har besøg af musikpædagog Louise Stein Brock. Men sangen og trommerne dør måske snart hen.

Legestuen er truet af lukning, fordi der er tilmeldt for få børn. På fredag 5. februar klokken 20 er der indkaldt til generalforsamling, hvor der skal tages stilling til fremtiden.

"Jeg har selv haft fire børn i legestuen. De tre ældste går nu i skole, men de kan stadig få et drømmende blik, når talen falder på legestuen. Og jeg synes, at det vil være trist, hvis den må lukke", lyder det fra formand Liselotte Hvidbjerg Laursen.

Fire børn tilbage

Legestuen Frøen har eksisteret i over 15 år, og antallet af tilmeldte børn har i årenes løb svinget meget.

I dag er der syv børn tilmeldt, men på mandag vil antallet være nede på kun fire, fordi en familie med tre børn rejser til Færøerne for at bo og arbejde der.

"Antallet skal være oppe på 12, før det løber rundt. Vi betaler ikke leje for at være i lokalerne. Men vi er to ansatte, som der bliver betalt løn til. Og skal der også være penge til aktiviteter, er det nødvendigt med flere børn", fortæller leder af legestuen, Lise Bager, som har arbejdet i Frøen i tre et halvt år.

Hun tror, at årsagen til, at der er så få tilmeldte, er åbningstiden.

"Frøen har åbent alle hverdage fra klokken ni til 14, og det kan være svært for forældrene at aflevere og hente børnene på de tidspunkter, hvis de begge arbejder. Derfor har vi henvendt os til kommunen for at få klarhed over, om vi kan udvide åbningstiden, så den hedder fra klokken halv otte-otte til 15. Men vi har endnu ikke fået svar", siger hun.

I øjeblikket betaler forældrene 650 kroner om måneden pr. barn, der er tilmeldt legestuen. Men udvides åbningstiden, vil det være nødvendigt at sætte beløbet op, fordi der i så fald skal ansættes en ekstra medarbejder.

Mie Hougaard er mor til tre piger, Nikoline, Frederikke og Augusta, der alle kommer i legestuen. Hun mener, den er et godt tilbud og er ked af, at den er lukningstruet.

Mie Hougaard er mor til tre piger, Nikoline, Frederikke og Augusta, der alle kommer i legestuen. Hun mener, den er et godt tilbud og er ked af, at den er lukningstruet.

Mindre stress

Én af de forældre, der har børn i legestuen Frøen og som vil være ked af det, hvis den lukker, er Mie Hougaard.

Hun er mor til Nikoline, fem et halvt år, Frederikke, fire år, og Augusta, to et halvt år.

"Vi har valgt legestuen, fordi der ikke er så mange børn og det samme stressniveau som i en børnehave. Og vi synes, den fungerer rigtig fint og passer godt til vores børn og deres temperament", fortæller hun, inden sanglegen går videre.


Det er formand Liselotte Hvidbjerg Laursen også.

Det er formand Liselotte Hvidbjerg Laursen også.

Lukket og slukket til sommer

Får Frøen ikke lov til at udvide åbningstiden, og kommer der ikke flere børn, vil den private legestue være lukket 1. juli. Det er oplægget fra bestyrelsen, som generalforsamlingen på fredag 5. februar skal tage stilling til. Vedtægterne siger, at to tredjedel af de stemmeberettigede skal gå ind for en opløsning. Der kræves desuden, at den bliver vedtaget på en ekstraordinær generalforsamling tre uger efter den ordinære generalforsamling.

Publiceret 04 February 2010 12:30