Skorstensfejere i krig om skorstenene i Århus

42-årig skorstensfejer fra Egå udfordrer den etablerede branche

Af
Af Grethe Bo Madsen

Skorstensfejer Bo Jarvig har som den første skorstensfejer i landet taget kampen op mod de etablerede skorstensfejermestre i Århus.
I årevis har de fem skorstensfejermestre i Århus haft noget nær monopol på at feje skorstene, men nu tilbyder den 42-årige skorstensfejer fra Risskov at feje skorsten 20 procent billigere end skorstensfejermestrene. Det skriver Århus Stiftstidende.
Indtil Bo Jarvig tog kampen om skorstenene op har Århus været opdelt i fem distrikter, en til hver skorstensfejermester, og prisen for at klare opgaverne var fastlagt på forhånd.
"Branchen har i årevis været præget af, at det var skorstensfejermestrenes sønner og svigersønner, der fik chancen for at blive distriktsskorstensfejere. Men for et par år siden blev Kommunernes Landsforening og Skorstensfejerlauget enige om, at husejerne frit kan vælge skorstensfejer. Og så sagde jeg: Aha, det her er min store chance," siger Bo Jarvig.
Der er 162 skorstensfejerdistrikter i Danmark og priserne er bortset fra i København, fuldstændig den samme i hele landet. Der er ingen konkurrence.
»Der har ikke tidligere været konkurrence på området. Men nu er der kommet en ny spiller på banen. Årsagen er blandt andet nye toner fra Kommunernes Landsforening. Foreningen har tilkendegivet, at der er frit valg i forhold til valg af skorstensfejer,« siger jurist Jesper Holmgaard, Århus Kommune.

Publiceret 01 February 2010 08:00