Millioner til nye læringsmiljøer i Århus

16 nye projekter, der vil give bedre læringsmiljøer, får grønt lys fra rådmand Jacob Bundsgaard Johansens

Af
Af Grethe Bo Madsen

Mindre investeringer i børns læringsmiljøer kan gøre en stor forskel, mener rådmand Jacob Bundsgaard Johansen, der netop har godkendt 16 små og mellemstore projekter til en værdi af i alt 4,7 mio. kr.
Projekterne omfatter blandt andet et rullende rytmikværksted, et sanserum og et Learning Style Lab, og er ifølge rådmanden gode eksempler på, at små og mellemstore projekter kan være med til at gøre en forskel i hverdagen i dagtilbud, skoler og fritidstilbud.
"De 16 projekter viser, at det ikke altid er beløbets størrelse, men tankerne bag, som er afgørende. Et eksempel er det Rullende rytmikværksted, der er en legevogn til 40.000 kroner, der vil sætte hundredvis af børn i gang med sanglege, og samtidig give medarbejderne vigtig viden, så de tidligt kan spotte børn som har behov for særlig motorisk støtte. Det er nyskabende, nytænkende og i tråd med, hvordan vi ønsker at understøtte børn og unges liv," siger Jacob Bundsgaard Johansen.
Pengene til projekterne er bevilget af byrådet gennem det såkaldte RULL-projekt (Rum til Leg og Læring), som dagtilbud, skoler og fritidstilbud kan søge, hvor der fire gange årligt kan søges tilskud til mindre projekter gennem en særlig mini-RULL pulje.

Publiceret 01 February 2010 15:00