Proremus direktør:

Jeg ved, hvordan det føles at være udstødt

Siden han var 18 år gammel, har 32-årige Brian Sørensen brændt for at hjælpe psykisk syge. Behovet for at hjælpe stammer fra egne erfaringer med en psykisk syg søster samt en barndom med mobning og ensomhed

Af
Af Christina S. Johansen

32-årige Brian Sørensen er en travl ung mand. Udover at være projektleder i Unges Springbræt til Arbejde, der er et beskæftigelsesprojektet for psykisk syge unge, er han også frivillig og ulønnet generaldirektør i foreningen Sindslidendes Vilkår samt frivillig og ulønnet direktør for caféen, Café Kaffegal, og it-virksomheden, Proremus, der begge er socialøkonomiske virksomheder med psykisk sårbare ansat.
"Der skal jo så lidt til for at hjælpe," som Brian Sørensen siger.
Og netop Brians store iver for at hjælpe og skabe positive forandringer i udsatte menneskers liv, skyldes erfaringer fra hans eget liv.
"Jeg tror, ønsket om at hjælpe er der, fordi jeg er vokset op med en handikappet søster samt en psykisk syg søster. Desuden havde jeg ikke udseendet med mig, da jeg var barn, og blev mobbet i mange år, så jeg kender ganske udmærket følelsen af at være udstødt og ensom. Alt det gør, at jeg har nemt ved at forstå psykisk syge og ved, at det er vigtigt at se dem som mennesker og ikke som en sygdom eller en belastning."

null

Publiceret 30 January 2010 07:15