Apostolsk Kirke og Pinsekirken danner ny kirke med anderledes kirkerum

Apostolsk Kirke og Pinsekirken har dannet frikirken Citykirken Århus. I øjeblikket totalrenoverer de deres bygning så kirkerummet bliver en moderne multimediesal, der kan lejes til arrangementer

Af
Af Christina S. Johansen

Kirker skal ikke være kalkede og andægtige stillerum, hvis det står til Citykirken Århus på Viborgvej, som startede op 1. januar i år. Den nye kirke er en sammensmeltning af Apostolsk Kirke og Pinsekirken, og den har brugt tre måneder på at renovere den nye kirkesal, som tidligere var hjemsted for Pinsekirken, om til en moderne multimediesal.
Planen er, at kirkesalen og den også nyrenoverede café skal kunne lejes ud i løbet af ugen, når kirken ikke bruger den - for eksempel til konferencer, salgsmøder, generalforsamlinger og lignende.
»Vores gudstjenester skal være prægede af fest og begejstring, og indretning og udstyr skal modsvare at vi befinder os i 2010,« siger Bergur Skovgaard, en af Citykirkens tre præster. Han fortsætter:
»Vi henvender os til den almindelige århusianer, som er vant til kvalitet, professionalisme og informationsteknologi på alle andre områder i livet. Kirkerne har blot stået tilbage som museumsgenstande, men vi mener, at verdens bedste budskab gerne må få en flot indpakning«, fortsætter han, og Johnny Hansen, en anden af kirkens præster, uddyber:
»Selvfølgelig er det ikke rammerne, der er det centrale, men de kan være med til at optimere kommunikationen.«

Publiceret 30 January 2010 14:00