Biblioteker udfordrer Google i gymnasiet

Nyt pilotprojekt i Århus sikrer gymnasieelever ekspertbistand i netmedier

Af
Af Hanne Vammen

Det skal være slut med, at kommende studenter blot googler sig til ny viden om naturvidenskab, litteratur og samfund.

Derfor har Viby Bibliotek i samarbejde med Viby Gymnasium og HF taget initiativ til at vise de unge, hvordan bibliotekernes mange gratis netressourcer kan anvendes konstruktivt i undervisningen.

Når 2010-udgaven af eksamen i almen studieforberedelse, også kaldet AT-opgaven, løbes i gang mandag 1. februar, står bibliotekarerne klar med tips og gode råd om bibliotekernes netmedier på byens gymnasier.

"Den almene studieforberedende opgaves mål er at styrke det studieforberedende element i uddannelsen, og derfor er det uhyre vigtigt at give vores elever kendskab til bibliotekernes faglige netbaser, så de ikke tror, at Google er Gud", siger Tine Ørum Secher, som er uddannelsesleder på Viby Gymnasium og HF.

Målrettet fokusering

Idéen til projektet er udsprunget af den målrettede fokusering på netmedier, som Århus Kommunes Biblioteker i efteråret lancerede via deres medieafdeling ITK.

Dermed var grunden til et nyt tiltag skræddersyet unge brugere skabt.

"Vi er rigtigt glade for samarbejdet med byens gymnasier, og vi ved, at vi har en masse ressourcer, som de unge kan bruge. For os er det en glimrende lejlighed til at markedsføre et godt produkt, som eleverne uden tvivl vil tage til sig, fordi online medier og baser netop taler deres sprog", fortæller Jette Sinding Rasmussen, afdelingsleder på Viby Bibliotek, som står bag det nye initiativ.

Alle gymnasier og biblioteker i Århus deltager i fremstødet for bibliotekernes netmedier, som forhåbentlig vil hjælpe byens kommende studenter frem til flotte karakterer til sommer.

Publiceret 28 January 2010 11:18