Det er billedet her, der kan udløse 750.000 kroner til ofrene for jordskælvet på Haiti.

Det er billedet her, der kan udløse 750.000 kroner til ofrene for jordskælvet på Haiti.

Haiti-akvarel på vej mod skyerne

Kurt Westergaards billede kan udløse 750.000 kroner til jordskælvsofrene på Haiti

Af
Af Peter Eilertsen

"Det er en helt enestående respons, og går det, som vi håber, bliver der et overskud på 750.000 kroner til jordskælvsofrene på Haiti."
Det siger indehaveren af Galleri Draupner i Skanderborg, Erik Guldager, manden der den seneste uge har knoklet i døgndrift for at skaffe et top-bud på vennen Kurt Westergaards akvarel til støtte for jordskælvets ofre.
Folk i 59 lande fulgte via internet salget af den 31 gange 41 centimeter store akvarel, som blev købt af danske H. E. Madsen for 100.000 kroner, et beløb der ubeskåret går til hjælpen på Haiti.
Det samme gør de 25.000 kroner som, Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard overrakte Kurt Vestergaard på Galleri Draupner, da auktionen sluttede i lørdags. Men dermed er det slet ikke slut.
Mandag formiddag var Erik Guldager på trykkeriet for at forberede trykningen af 1.000 eksemplarer af Haiti-akvarellen. De mange tryk nummereres og signeres og sælges så for 1.000 kroner stykket.
"Bestillingerne vælter ind. Vi har allerede solgt 250 og får i det hele taget en enestående respons, så med de penge, salget af originalen indbragte, og de penge, der kommer ind som rene støttebeløb til galleriets indsamling, håber vi, at vi kan nå de 750.000 kroner," siger Erik Guldager.
"Tilfreds med det foreløbige resultat?"

"Vi er ekstremt tilfredse. For pengene og for den massive opbakning til Kurt Westergaard fra folk over hele verden. Nu håber vi så på et godt salg af de nye tryk. Jeg er fuld af fortrøstning, ikke mindst efter at kunstanmeldere har tilkendegivet, at de 100.000 kroner kan vise sig at være "en meget god forretning" for ham, der har erhvervet originalen," siger Danmarks mest aktive galleriejer.

Publiceret 26 January 2010 09:28