COOP skaber 220 nye job i Hasselager

Anlæg til 200 millioner kroner skal fra næste år levere færdigpakket kød til 1.200 forretninger

Af
Af Peter Eilertsen

Der er omkring 220 nye job på vej til Hasselager.
Bag nyansættelserne står COOP og britiske Hilton Food Group. Ansættelserne sker i forbindelse med bygning af et nyt anlæg, der fra midten af 2011 skal levere færdigpakket kød til samtlige 1.200 butikker i kæderne Kvickly, Superbrugsen, Dagli"Brugsen, Lokalbrugsen, Fakta og Irma.
Det nye anlæg til omkring 200 millioner kroner opføres tæt ved COOPs nuværende ferskvarecenter af en entreprenør, som derefter udlejer det til COOP og Hilton.
Jordarbejderne er i gang, og der er pres på. 27 sættevogne skal i alt flytte mellem 70.000 og 80.000 kubikmeter jord, og også når det nye anlæg står klar, er det store tal, der regnes med i Hasselager. Fra start ventes det, at der skal pakkes omkring 600 ton kød om ugen, men tallet ventes at stige til 1.200 ton.
Trods det nye samarbejde med Hilton Food Group fortsætter COOP med samme leverandører.
"Men den nye aftale sikrer et større og bedre udvalg for vores kunder. Konkurrencekraften øges, samtidig med at vi får optimal fødevaresikkerhed, og slagterne i varehuse og supermarkeder får mere tid til personlig rådgivning af kunderne," siger koncerndirektør Jan Madsen fra COOP.

Publiceret 26 January 2010 03:00