Kæmpe alkoholfri fest på Gammelgårdsskolen i Åbyhøj hitter

Johnson, Medina, UFO Yepha, Joey Moe og 1000 14-17-årige er parate til at give den gas 29.-30. januar til en kæmpe alkoholfri fest på Gammelgårdsskolen i Åbyhøj. Festen har været udsolgt siden jul

Af
Af Christina S. Johansen

Er det kedeligt at gå til fest uden at være fuld? Næ, ikke i følge hele 1.000 unge mennesker mellem 14-17 år, der 29. og 30. januar mødes til den alkoholfrie Big Dance Event på Gammelgårdsskolen i Åbyhøj.
Det er 11. gang, at arrangementet løber af stablen og allerede før jul var alt udsolgt.
"Det beviser jo, at der er stor interesse og efterspørgsel blandt de unge mennesker for at deltage i ting, hvor omdrejningspunktet ikke er alkohol, og det er jo fantastisk," siger Pernille Refstrup, der er ungdomsskolekoordinater i Århus kommune, og en af de voksne arrangører bag Big Dance Event.

Frivillige unge hjælper

Det er dog ikke kun voksne, der står bag den kæmpestore alkoholfrie event. Ud af de 1.000 deltagere er 100 nemlig frivillige unge fra hele Århus-området, som hjælper med at bygge op, lave mad, servere sodavand og pille ned.

"Det er vigtig for os, at de unge er en del af hele processen omkring Big Dance, for på den måde øges de unges følelse af ansvar, og det bliver i højere grad en fest af og for de unge," fortæller Pernille Refstrup.

Big Dance Event

Big Dance Event er sat i søen af Fritids- og ungdomsskolerne i Århus og er et tilbud til alle landets ungdomsskoler og klubber. Alle musikerne til arrangementet har en tilknytning til Århus, og for rapperen Johnson er koncerten i den grad på hjemmebane, da han selv er tidligere elev på Gammelgårdsskolen i Åbyhøj.

Publiceret 23 January 2010 12:30