Indsatsen mod mobning bliver styrket i Århus

Kommunen fremrykker etableringen af et nyt mobil rådgivningsteam efter knivstikkeri på Samsøgades Skole

Af
Af Hanne Vammen

Århus Kommunes indsats mod mobning bliver styrket.
Det sker, efter Børn og Unge-udvalget i dag har behandlet sagen om knivoverfaldet på Samsøgades Skole. Udvalget har blandt andet drøftet den redegørelse, som er kommet fra skoleleder Peter Gaard Sørensen.
Rådmand for Børn og Unge, Jacob Bundsgaard Johansen (S), fortæller, at det er blevet besluttet at fremrykke etableringen af et nyt mobilt rådgivningsteam, som skal rådgive dagtilbud, skoler og fritidstilbud om, hvordan man kommer mobning til livs.
"Jeg har bedt om, at arbejdet med det nye team får højeste prioritet. Allerede i dag sætter fagfolk sig sammen for at fremrykke arbejdet. Når fællesskabet er trængt, har mobning gode kår, og det skal vi ikke tolerere", siger han.
Dermed øges den i forvejen markante fokus i skoler og andre tilbud på antimobning. Allerede i næste uge afvikles en konference, hvor ledere fra skoler, dagtilbud og fritidstilbud gennem foredrag og workshops bliver klædt bedre på til at gå forrest i indsatsen mod mobning.
Samtidig dannes netværksgrupper, i første omgang i midtbyen, der inden for det seneste år målrettet har arbejdet med antimobning.
Midtbyen går også forrest ved, at skoler, dagtilbud og fritidstilbud får kortlagt, hvad der virker, og hvad der ikke virker.
Yderligere uddannes særlige ressourcepersoner til forebyggende arbejde ude lokalt på skoler og andre tilbud.

null

Publiceret 22 January 2010 15:45