Loan og Henrik Tran med sønnerne Patrick og Philip

Loan og Henrik Tran med sønnerne Patrick og Philip

Voxpop:

Hvorfor har I valgt Møllevangskolen?

I uge to var der indskrivning til børnehaveklassen på Møllevangskolen i Århus V. Både børn og forældre var spændte på dagen og kunne fortælle, at tætheden til skolen er en væsentlig faktor i deres skolevalg

Af
Af Christina S. Johansen

Loan og Henrik Tran med sønnerne Patrick (lillebror) og skoleklare Philip

"Vi ville egentlig gerne have vores børn ind på Jakobskolen i Risskov, da min brors børn går derude, og vi kun har hørt godt om det. Men der skal man være skrevet op i to år før skolestart, så derfor valgte vi Møllevangskolen simpelthen på grund af dens placering - det er den, der er tættest på hjemmet. Vi har alle sammen set frem til i dag og været spændte," fortæller Loan og Henrik Tran, før Philip overtager:
"Jeg hedder P-h-i-l-i-p, og jeg glæder mig allermest til at lave lektier."

Marlene Due med sønnerne Oscar (storebror) og Victor (th).

Marlene Due med sønnerne Oscar (storebror) og Victor (th).

Marlene Due med sønnerne Oscar (storebror) og skoleklare Victor

"Vi har valgt Møllevangskolen, fordi den ligger i gåafstand til hjemmet. Vi var lidt i tvivl, om vi skulle vælge en privatskole, men vi synes alligvel, at vi bør støtte den kommunale skole. Vi har glædet os til i dag, det er en dag, der betyder noget - specielt nu hvor storebror Oscar også går på skolen," siger Malene Due, før Victor fortæller, at han bare glæder sig til det hele.

Claus Andresen og Hanne Phillipsen med Mads.

Claus Andresen og Hanne Phillipsen med Mads.

Claus Andresen og Hanne Phillipsen med skoleklare Mads

"Jamen vi har en datter, der går i 9.b på skolen, og vi har kun gode ting at sige om den - der er kompetente lærere, og så tæller det også med, at skolen har fået nogle nye lokaler og en renovering. Desuden bor vi i lokalområdet, så det er nærliggende at vælge Møllevangsskolen. Men det er da lidt sjovt at have en datter, der går ud, og en søn, der går ind," siger Claus og Hanne, før Mads konkluderer, at han glæder sig mest til lektierne.

null

Publiceret 14 January 2010 16:54