Sådan så bygningen i Mejlgade ud, hvor Børns Voksenvenner holdt til, efter branden i december.

Sådan så bygningen i Mejlgade ud, hvor Børns Voksenvenner holdt til, efter branden i december.

Venskaberne der gik op i røg

Alle ventelister hos "Børns Voksenvenner" er brændt, hvilket er en katastrofe for den lille forening

Af
Af Martin Hansen

"Et stort og kulsort hul".
Sådan beskriver Else Hess, leder af den frivillige forening Børns Voksenvenner i Århus, det syn der mødte hende, da hun den 18. december mødte op i foreningens lokaler i Mejlgade 8 efter branden i december. For det gik hurtigt op for Else Hess, at Børns Voksenvenner er ramt på selve sin livsnerve.
"Vi har mistet vores ventelister både over familier, der søger en voksenven og over frivillige, der venter på et barn. Det er til at tude over", siger hun.
Ventelisterne var håndskrevne kontaktark, og dermed kan de ikke genskabes.
"Vi har ikke en chance for at rekonstruere listerne. Henvendelser fra familier og frivillige er spredt over Østjylland og kommer foruden Århus og nærmeste omegn også fra bl.a. Randers, Djursland, Langå, Odder. For manges vedkommende gælder det, at de kan have stået på ventelisten fra et halvt til et helt år", siger en meget ærgerlig Else Hess.

"Børns Voksenvenner" fik sine lokaler totalt raseret ved branden i Mejlgade 18. december.

Fattig og hjemløs

Børns Voksenvenner er indtil videre genhuset hos projektleder Else Hess. Foreningen er reelt både hjemløs og fattig, for Else Hess tvivler på, at forsikringssummen rækker til at dække de store materielle tab.
Men mest af alt håber hun, at de familier og frivillige voksne, der stod på foreningens ventelister vil melde sig igen. Og foreløbig har hun ikke hørt fra nogen, fortæller hun. Derfor vil hun meget gerne kontaktes på 8620 9793 eller 23610249.

null

Publiceret 11 January 2010 06:00