Michael Lumb har sat sin autograf på en kontrakt med Zenit Skt. Petersborg i Rusland.

Michael Lumb har sat sin autograf på en kontrakt med Zenit Skt. Petersborg i Rusland.

Michael Lumb solgt til Zenit Skt. Petersborg

AGF har solgt Michael Lumb til den russiske topklub Zenit Skt. Petersborg, der i 2008 vandt UEFA cuppen

Af
Af Jeppe Rafn

Nu kan spekulationerne om Michael Lumbs fremtid godt stoppe. AGF's talentfulde 22-årige venstreback skifter til Zenit Skt. Petersborg, hvis han sidst på ugen består lægetjekket.
De to klubber er blevet enige om en transfersum, og der venter Michael Lumb tre år i den russiske klub, som i 2008 vandt UEFA cuppen og sidste år sluttede som nr. 3 i den russiske liga.
"For Michael Lumb er det en stor drøm, der går i opfyldelse, og for AGF er det en skelsættende begivenhed. Vi er enormt stolte over, at vi igen har formået at udvikle en spiller til en klub i absolut europæisk topklasse. Det er en blåstempling af vores talentudvikling og et stort skulderklap til alle de trænere, der har haft med Lumb at gøre," siger AGF's sportschef Brian Steen Nielsen.
"Vi har vurderet, at et salg af Lumb i dette transfervindue var det mest optimale, hvis vi skulle have et pænt beløb for ham. I næste transfervindue ville han have et år tilbage af sin kontrakt, og så ville det have været sværere at hente en tilsvarende transfer på ham. Det er naturligvis et stort sportsligt tab for os. Han efterlader et tomrum på venstreback-positionen, som vi skal have udfyldt, og det overvejer vi i øjeblikket hvordan," siger Brian Steen Nielsen.

115 kampe for AGF

Michael Lumb har spillet i AGF, siden han var ni år og fik som 17-årig sin debut på SAS Liga-holdet. Det er blevet til i alt 115 kampe i den hvide trøje, og hans præstationer for AGF gav ham i efteråret debut for det danske landshold.
De to klubber har aftalt ikke at offentliggøre prisen på Michael Lumb, men handelen får ifølge AGF ikke nogen indflydelse på koncernens samlede forventninger til regnskabet i indeværende regnskabsår, idet Michael Lumb er finansieret via et spillersponsorat, så hovedparten af transfersummen går til investorerne.
Michael Lumb skulle i aften være rejst med ligalandsholdet til Thailand, men den tur har han måttet afbud til for at komme til lægetjek i sin nye klub.

null

Publiceret 11 January 2010 20:06