Joachim Parbo dansk mester for fjerde gang

Den regerende Danmarksmester i cykelcross genvandt mesterskabet på hjemmebane i Århus

Af
Af Grethe Bo Madsen

I suveræn stil lykkedes det den 35-årige veteran Joachim Parbo søndag 10. januar at generhverve titlen som Danmarksmester i cykelcross på hjemmebane i Århus.
På en dybfrossen Århus Cykelbane med frosthårdt græs, sne og is, blev det en kamp om, hvem der lavede færrest fejl og havde mest i benene til eksplosive korte ryk.
Efter de første 3 omgange ud af de 11 var Joachim Parbo sammen med Kenneth Hansen og Tommy Nielsen del af en udbrydergruppe fra det 25 mand store felt, der indledte kampen om podiepladserne, men først på næstsidste omgang lykkedes det Parbo at rykke fra de øvrige.
"Jeg prøvede undervejs at køre de to andre trætte med hårde ryk på de lange lige stykker, men Kenneth Hansen fra Haderslev faldt først fra efter 45 minutter. På niende omgang rykkede jeg hårdt og satte høj fart på rutens længste lige stykke og fik et lille hul til Tommy Nielsen. Jeg skulle herefter "bare" holde kæden stram i to omgange indtil mål," siger Joachim Parbo der med et forspring på 10. sekunder havde overskud nok til at springe af cyklen og løbe over målstregen med cyklen hævet over hovedet.
Joachim Parbo vandt også det danske mesterskab i 2006, 2007 og 2009.

Publiceret 11 January 2010 09:00