Morten Bjørkmann er vild med fodbold og tog derfor gladeligt udfordringen op med at træne det nye fodboldhold.

Morten Bjørkmann er vild med fodbold og tog derfor gladeligt udfordringen op med at træne det nye fodboldhold.

Nyt multikulturelt fodboldhold hitter i Hasle

De startede ni, nu er de helt op til 30 spillere, når det nye fodboldhold i Hasle med 7-9 forskellige nationaliteter træner. Holdet har tilmed gjort det godt og er nået til finalen ved deres første fodboldturnering

Af
Tekst og foto Christina S. Johansen

"Hej Morten," smiler en lille mørk knægt, da han ser Morten Bjørkmann, der er vagt i Kulturhus Herredsvang.
Morten smiler, hilser tilbage og de udveksler et par ord. Morten er nemlig mere end bare vagt i kulturhuset. Han har også udviklet et venskab med de unge mennesker, der benytter huset, og oven i købet er han nu også blevet fodboldtræner for en del af drengene på et nyt hold i Hasle med hele 7-9 forskellige nationaliteter.
"Holdet startede op i september med ni spillere klar til at gå på banen. Siden er spillertruppen vokset til 25 og til tider helt op til 30. Og drengene har gjort det rigtig godt. Der har ikke været ballade, og ved deres første indendørs fodboldturnering er de gået helt til finalen, der skal spilles 27.-28. februar," fortæller Morten Bjørkmann.

Et hold bliver til

Det hele startede, da en gruppe drenge fra Klub2teket og fra Kulturhus Herredsvang efterspurgte en ny fodboldklub. Den efterspørgsel hørte Morten Bjørkmann, der i kraft af sin stilling som vagt i kulturhuset er i daglig kontakt med en stor del af de unge.
Sammen med Jane Riddermann Christensen, der på det tidspunkt var børne- og unge medarbejder i Herredsvang, kunne han hurtigt konstatere, at en egentlig ny klub kunne det ikke blive til, da det kræver generalforsamlinger og lignende.
De to tog derfor i stedet kontakt til ungdomsformanden i Hasle Boldklub, som har trænet en del af drengene før.
"Jamen han var positiv overfor ideen og ville gerne stille klubbens faciliteter til rådighed for et nyt hold, desuden tog han kontakt til Lasse Risager, der er spiller i klubben. Lasse vil gerne træneruddannes, så han sagde ja til at blive holdets træner sammen med mig," siger Morten Bjørkmann.
Jane Riddermann Christensen har siden holdets start taget sig af det mere praktiske omkring opstarten af et hold.

Succes ud over sidelinjen

Mange af drengene på det nye fodboldhold har spillet i andre klubber før men med blandet succes. På det nye hold i Hasle kører alt imidlertid på skinner.
"Jeg tror, det er fordi, at de her drenge skal takles på en helt speciel måde med meget respekt, og det er vi gode til," siger Morten Bjørkmann, som desuden kan fortælle, at det ikke kun er på måltavlen, at fodboldholdet har ført succes med sig.
"En af drengenes lærere spurgte os på et tidspunkt, hvad vi dog har gjort ved ham. Han er pludselig begyndt at lave sine lektier og laver ikke længere ballade. Simpelthen fordi han med fodbolden har fået en anden omgangskreds."
Holdet i Hasle kan se frem til at skulle spille finalen i den indendørs turnering i slutningen af februar, og de glæder sig desuden til at at skulle starte i den rigtige udendørs turnering.

Publiceret 09 January 2010 13:00