Gellerup-rapskole udgiver debutalbum

Der var propfyldt, da 15 unge rappere fra Gellerup præsenterede deres debutplade på Musikcaféen

Af
redigeret af Martin Hansen

I et lille kælderrum under Gellerupparkens høje betonbyggerier bliver der tænkt store tanker både om krig, kærlighed og livet som teenager i Gellerupparken. Tunge beats, rim og ghettoslang har uge efter uge fyldt det lille rum i Gellerupparken, der har fungeret som studie og øvelokale for 15 unge rappere. Gruppen kalder sig
"De andre", og torsdag i uge 1 præsenterede de deres første cd med titlen "Ghettoens Perspektiv."
Det skete, da der var releaseparty på Musikcaféen, som var stuvende fuldt. Sangene handler om alt fra at vokse op i en ghetto som Gellerupparken til at være ung og forelsket. De unges læremester er den anerkendte rapper Kejser A, der til dagligt bærer det borgerlige navn Andreas Abildlund. Han er ikke i tvivl om, at de unge får en masse ud af at udtrykke sig gennem rapmusikken "At kunne udtrykke sig kreativt giver jo noget selvtillid, og de blomstrer simpelthen op i forhold til deres omgivelser," siger Andreas Abildlund og fortsætter:
"Det er ikke kun selvtillid de unge får gennem rapmusikken. De får også nogle egenskaber, de kan bruge senere i livet," mener Andreas Abildlund, der selv er blevet kåret som vinder af rapkonkurrencen MC's Fight Night i 2004.

Laver ikke ballade

Andreas Abildlund fortæller, at musikken også kan holde de unge fra kriminalitet.
"De er blevet fokuserede. I stedet for at rende rundt og lave småballade, vil de hellere skrive tekster. De har fundet ud af at, hvis man knokler for det, kan det rent faktisk ende med, at man kan udgive en cd," fortæller Andreas Abildlund.
"Ghettoens perspektiv" kan købes som download i flere netbutikker, og derudover kan den købes i pladebutikkerne bl.a. Stereo Studio, Badstue Rock og Run For Cover.

Publiceret 09 January 2010 06:00