Stående (fra venstre): Træner Jes Nielsen, Sarah Veje, Laura Mikkelsen, Christina Gylling, Mette Sørud, Signe Pedersen, Pernille Brøndum, talentchef Henrik Jørgensen og fysisk træner Jens-Jørn Jensen.
På knæ: Stinne Barslund, Simone Madsen, Thilde Vindberg, Trine Larsen, Katrine Svantemann.
På holdet er også Anne Bønning og Katrine Lollesgaard, som var på ferie, da billedet blev taget.

Stående (fra venstre): Træner Jes Nielsen, Sarah Veje, Laura Mikkelsen, Christina Gylling, Mette Sørud, Signe Pedersen, Pernille Brøndum, talentchef Henrik Jørgensen og fysisk træner Jens-Jørn Jensen. På knæ: Stinne Barslund, Simone Madsen, Thilde Vindberg, Trine Larsen, Katrine Svantemann. På holdet er også Anne Bønning og Katrine Lollesgaard, som var på ferie, da billedet blev taget.

Succes til SK Århus' unge talenter

Selvom økonomien sejler i SK Århus, klarer U/18-afdelingen sig rigtig godt

Af
Af Stine Eskildsen

Krisen kradser hos håndboldklubben SK Århus, der i disse måneder kæmper for at holde sig ovenvande. Men det kan ikke mærkes på klubbens U/18-talenthold - tværtimod. For selvom holdet kun har halvandet år på bagen, kvalificerede U/18-talenterne sig i december til forårets kampe i Håndbold Ligaen, hvilket betyder, at de befinder sig blandt Jyllands seks bedste klubber. "Med den generelle krise, der for tiden præger hele håndbold-Danmark, er der næppe tvivl om, at der i de kommende år vil blive yderligere fokus på at udvikle egne talenter, og i mindre grad end tidligere at tilknytte mere eller mindre udgiftstunge udlændinge. Og lige i dét lys ser det rigtig godt ud for SK Århus," skriver klubben i en pressemeddelelse. I forårets turnering skal de unge talenter møde klubber som Fredericia, Sønderjyske, Randers, AaB og FC Midtjylland.

Lys fremtid

U/18-afdelingen er et samarbejde mellem SK Århus, VRI, Viby, HEI og Skovbakken og blev stiftet for blot halvandet år siden. Siden da er det gået støt fremad for de unge talenter, og skulle krisen forværres hos det i forvejen hårdt ramte SK Århus, kommer det da heller ikke til at betyde den store modgang for afdelingen. "Der bliver selvfølgelig en udfordring i at lønne trænerne, men talentudviklingen er jo et samarbejde med fire andre klubber og vil derfor ikke umiddelbart blive berørt," siger talentchef Henrik Jørgensen.

Publiceret 08 January 2010 10:15