Afslutning på Vilhelmsborg Festspil 2009, musicalen Cabaret. Foto: Lars Rubach.

Afslutning på Vilhelmsborg Festspil 2009, musicalen Cabaret. Foto: Lars Rubach.

Vilhelmsborg Festspil 2010:

"Midt om Natten"

Der bliver rig lejlighed til at synge med på Kim Larsens populære sange, når Vilhelmsborg Festspil til sommer opfører 80'er klassikeren "Midt om Natten"

Af
Af Jeppe Rafn

Vilhelmsborg Festspil er allerede godt i gang med planlægningen af sommerens friluftsspil i parken ved Vilhelmsborg. I år skal de mange frivillige opføre firserklassikeren "Midt om Natten" med Benny, Arnold og Susan Himmelblå, der efter at være blevet smidt ud af et besat hus opretter fristaden "Haveje."
Årets festspil kommer til at bære præg af en teaterkoncert, og publikum kan se frem til at høre mange flere sange, end der er med i filmen af samme navn fra 1984. Hele 23 af Kim Larsens sange er plottet ind i teaterudgaven.
"Det bliver Kim Larsen for fuld udblæsning, og publikum får rig lejlighed til at synge med på hits som Midt om Natten, Susan Himmelblå og Papirsklip," fortæller instruktør Anders Baggesen.

Skal kunne synge

Instruktørteamet skal nu i gang med at finde de 60-70 frivillige medvirkende, der til sommer skal optræde på den kæmpe udendørs scene på 36 x 10 meter med Vilhelmsborg Skovens trækroner i baggrunden.
"De skal kunne synge allesammen og holde stemmen i et kor, og det gør ikke noget, hvis man har erfaring med for eksempel dans, ballet, gymnastik eller skuespil," siger Anders Baggesen.
Der er 25 navngivne roller i stykket, heriblandt de tre store roller som Benny, Arnold og Susan Himmelblå, der i filmen blev spillet af Kim Larsen, Erik Clausen og Birgitte Raaberg.
"De store bærende roller skal enten være nogle, der typemæssigt sidder lige i øjet, eller nogle med stor erfaring," fortæller instruktøren.
Alle rollerne bliver besat efter en audition, der plejer at tiltrække op imod et par hundrede håbefulde.
"Vi ringer ikke rundt for at finde medvirkende. Det er et princip, vi har. Vi tager dem, der kommer, og det lykkes hvert år at finde et godt hold med en blanding af nogle med erfaring og nogle uden erfaring," siger Anders Baggesen, der er skuespiller på Århus Teater og i de seneste syv år har stået i spidsen for Vilhelmsborg Festspil.

Der er informationsmøde om årets forestilling torsdag 14. januar kl. 19 i Møllevangskolens Festsal, Fuglebakkevej 1, Århus V. Her kan man melde sig til de forskellige grupper som bygge/male/el, sminke, kostumesyning, forplejning og PR. Man kan også tilmelde sig på www.vbf.dk. Audition foregår lørdag-søndag 30. - 31. januar i festsalen på Skovvangscentret, Skovvangsvej 127, Århus N. Tilmelding senest 20. januar på www.vbf.dk.

Publiceret 07 January 2010 17:00