Handelsgymnasium skal besøge Kronprinsesse Marys college

En hel klasse fra Handelsgymnasiet ved Århus Købmandsskole skal på en måneds studieophold på Hobart Campus i Tasmanien, hvor Kronprinsesse Mary tog sin studentereksamen

Af
Af Christina S. Johansen

Handelsgymnasiet ved Århus Købmandsskole har netop indgået en samarbejdsaftale med Hobart Campus i Tasmanien, også kendt som det college, hvor kronprinsesse Mary tog sin studentereksamen
Samarbejdet indebærer, at en hel klasse skal på en måneds studieophold i Tasmanien og bo hos australske familier.
"Det er vigtigt at unge får international erfaring. Vi så jo på klimatopmødet i København, hvor kompliceret det er for forskellige kulturer at indgå aftaler med hinanden. Jo mere indsigt man får i internationale forhold og andre kulturer, jo bedre kort vil man have på hånden i sit fremtidige arbejdsliv, siger Marie Stouby, der er lektor ved Handelsgymnasiet og en af initiativtagerne til "australienklassen".

Venskaber for livet

Udover at følge timerne på Hobart Campus skal eleverne på virksomhedsbesøg hver uge, og en ekstra uges sightseeing i Sydney bliver det også til. Og så skal eleverne som sagt bo hver for sig i en australsk familie.
"Ved at bo hos en familie får man noget, som man ellers aldrig får som turist. Man lærer kulturen at kende indefra. Hvad spiser de? Hvad snakker de om? Hvordan bor de? De fleste oplever at blive en del af familien og får venskaber for livet," siger Marie Stouby.
Australienklassen starter op efter sommerferien, og turen til Tasmanien bliver langt fra det eneste internationale aspekt, eleverne vil få i deres skoletid.
Gennem alle gymnasietidens tre år vil eleverne og deres lærere have kontakt til deres kammerater og kolleger i Tasmanien, og undervisningen bliver spækket med sprog, kultur og fag som international økonomi.

Australienklassen

Hvis man vil høre mere om Australiensklassen kan man komme til åbent hus på Handelsgymnasiet på Vejlby Centervej tirsdag 19. januar, klokken 19 og lørdag 23. januar klokken 10-13 eller onsdag 20. januar klokken 16-19 på Viemosevej.

Publiceret 07 January 2010 08:10