Kurt Westergaard får livvagter

PET og justitsministeren har besluttet, at Muhammed-tegneren skal have en personlig livvagt

Af
Af Stine Eskildsen

En personlig livvagt døgnet rundt. Sådan ser fremtiden ud for Jyllands-Postens tegner Kurt Westergaard, der 1. januar var udsat for et attentatforsøg i sit hjem i Viby.
Beslutningen blev truffet ved et møde mellem justitsminister Brian Mikkelsen og Politiets Efterretningstjeneste onsdag. Her har PET-chef Jakob Scharf redegjort for sagen om den somalier, der trængte ind i Kurt Westergaards hjem med en økse - og ifølge tv2.dk mener justitsministeren ikke, at PET har handlet forkert i sagen.

Ikke til fare for statens sikkerhed

Det sker på trods af en skarp kritik af PET, som efter overfaldet forklarede, at der ikke var tilstrækkelig grundlag for en straffesag eller en administrativ udvisning af den 28-årige somalier. Samtidig fastslog de dog, at manden har tætte relationer til både den somaliske terrororganisation al-Shabaab samt al-Qaida-ledere i Østafrika.
"Det er ulovligt at være med i en terrororganisation, og det undrer mig, hvis det ikke er nok til at være til fare for statens sikkerhed, at man har tætte forbindelser til organisationer, der har erklæret krig mod Danmark," siger chefjurist i den borgerlige tænketank, Jacob Mchangama til dr.dk.
Men det er ikke nok, mener Brian Mikkelsen.
"Man må acceptere, at når vi lever i en retsstat, så skal man have tilstrækkelige beviser, før man kan straffe eller udvise. Vi drøftede hele sagen meget intensivt, og jeg vil godt udtrykke min støtte til PET's arbejde," siger justitsministeren til dr.dk.

Publiceret 06 January 2010 16:19