Sagar mener ikke, at indholdet i bøgerne blot er noget, hun selv finder på.

Sagar mener ikke, at indholdet i bøgerne blot er noget, hun selv finder på. "Jeg oplever det snarere som om, jeg får det serveret," forklarer hun.

Fik historien serveret i en flykabine

Ideen til Living Between kom til Sagar Bohnstedt i et drømmesyn

Af
Af Grethe Bo Madsen

"Det er ikke bare noget, jeg finder på. Jeg oplever det sådan, at jeg får bøgerne serveret. Jeg sætter mig hen for at skrive, og så kommer det væltende."
Sådan forklarer Sagar Bohnstedt om Living Between, den første roman i hendes trilogi om kvinden Eva, der styrter ned med et fly og ligger i koma.
Imens er hendes sjæl endt i In Between, et sted, hvor mennesker, der pludselig forlader et liv på jorden, kommer til i en overgangsperiode, mens de gør op med sig selv, om de vil vende tilbage til livet på Jorden, eller om de vil fortsætte deres sjæls rejse.

Et etisk dilemma

Romanen sætter fokus på det etiske dilemma om, i hvor høj grad vi kan tillade os at tænke på os selv og være egoistiske i forhold til hvor meget vi lader os begrænse af hensynet til andre og andres forventninger til os.
"Bogen rejser nogle essentielle spørgsmål. For eksempel om vi tror, der er liv efter døden, om vi tør vælge os selv frem for familie og venner, og om vi tør træffe nogle valg, der er rigtige for os, selv om de sårer andre," fortæller Sagar om bogen, som kom til hende i et slags drømmesyn, mens hun var på vej hjem fra en rejse til Indien.

Drømmesyn

"Jeg sad i flyveren og begyndte pludselig at ryste og få kuldegysninger, ligesom hvis man har feber. Jeg så hovedtrækkene i handlingen foran mig ligesom en film på et stort lærred. Jeg kunne se stedet In Between og alle hovedpersonerne. Det varede i tre-fire minutter og bagefter var jeg slet ikke i tvivl om, at det var en historie, som jeg skulle skrive," forklarer hun.
Efterfølgeren, The Circle Between, ligger allerede klar, mens Sagar endnu ikke har taget hul på sidste bog i trilogien.
"Jeg er ikke begyndt på den sidste bog endnu. Jeg ved, når jeg er klar, og så går jeg i gang. Den melder sig og så sætter jeg mig ned og fører pennen."

null

Publiceret 04 January 2010 09:30